Kamp Groep 8 OBS Stedeke enorm succes

808

GROEP 8 HEEFT EEN GEWELDIGE KAMPWEEK GEHAD. De camping aan het strand in Kijkduin vlakbij Den Haag is al jaren de vaste plaats van bestemming. En nu mochten de nieuwe tenten van ‘de tentenactie’ – die heel Diepenheim inmiddels wel kent en aan heeft bijgedragen – ook mee! 

De leerlingen keken er al weken naar uit. ‘’Heeft juf haar tas ook al ingepakt?’’ vroeg een leerling maandagochtend verwachtingsvol toen hij de klas binnenliep. Het was spannend of het kamp dit jaar door de omstandigheden zijn doorgang kon vinden. Op het moment dat er groen licht gegeven werd, zijn de leerlingen zich gaan verheugen op het grote spektakel.

Dinsdagochtend werden alle leerlingen uitgezwaaid door ouders, juffen en meesters van de basisschool. Aangekomen in de grote stad Den Haag keken enkele leerlingen hun ogen uit. ‘’Wat is dat?’’ vroeg een leerling terwijl ze wees naar een soort treintje in de stad. “Dat is een tram!” riepen haar klasgenoten. En tja, die rijden niet aan de andere kant van de IJssel. Toen de NIEUWE tenten waren opgezet, ging de hele meute op onderzoek uit om het strand te vinden. Daar mochten de leerlingen lekker spelen en badderen totdat het tijd was om te eten. Schoolkok Ellen Barink had aan ons voor de eerste avond heerlijke pasta meegegeven, waarvoor ter plaatse is geapplaudisseerd. Na het eten hebben de leerlingen een onderling toernooitje beachvolleybal gespeeld.

Woensdag bestond het ochtendprogramma uit een avontuur met de bus en tram naar zee. Op het strand werden de leerlingen opgewacht door lifeguard Gianni van de Reddingsbrigade. Hij legde de leerlingen aan de hand van echte reddingsmiddelen uit wat zij zoal doen om mensen in veiligheid te brengen. Eén leerling was de gelukkige en mocht de vlag van aanwezigheid op de post hijsen. Na de lunch hebben de kinderen fanatiek gejudood met elkaar in een echte dojo van judoclub Lu-Gia-Jen. De training werd afgesloten met onderlinge wedstrijdjes die er spannend aan toe gingen. Een van de leerlingen zei met een bezweet voorhoofd en een grote lach: ‘’Drie van mijn nepnagels zijn afgebroken maar dat maakt niks uit, het was echt hartstikke leuk!’’ Nadat de leerlingen weer in hun gewone kleren stonden werd het vochtgehalte aangevuld met een heerlijk waterijsje. Op het menu van woensdagavond stonden heerlijke gehaktballen van Slagerij Kastelein met jus, aardappels en groente.

Donderdagochtend was de stadwandeling door Den Haag langs het Ministerie van Buitenlandse zaken, Chinatown, Mauritshuis, het Binnenhof en op die laatste plaats is de klas blijven hangen. Want toevalligerwijs vond op dat moment het gesprek plaats tussen informateur Mariette Hamer, Wopke Hoekstra (CDA) en Jesse Klaver (GroenLinks). De leerlingen hebben samen met de Nederlandse pers gewacht totdat het gesprek erop zat, daarna moesten Hoekstra en Klaver voor de journalisten verschijnen en zo kregen de groep achters een inkijkje achter de schermen van het journaal. Tijdens het wachten op de fractievoorzitters werden de Deepse leerlingen geïnterviewd door BNR Nieuwsradio. Dit is terug te luisteren in de podcast: Newsroom Den Haag van BNR. De aflevering genaamd ‘Dit gebeurt niet in Nederland’ vanaf de 50ste minuut. Vervolgens liepen de leerlingen door naar het paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen. En tot slot was de laatste culturele bezienswaardigheid Panorama Mesdag waar de leerlingen niet uitgekeken raakten. De gids ter plaatse werd het hemd van het lijf gevraagd over wat er allemaal te zien was op het enorme doek. Daarna was het tijd om te shoppen, de leerlingen konden van hun zakgeld iets leuks kopen in de grote stad. Na de barbecue op de camping kon de bonte avond beginnen. De halve camping trok uit om mee te genieten van de liedjes, dansjes en goochelacts van de leerlingen.

De laatste dag stond in het teken van opruimen en terugreizen. Na het ontbijt werden tassen ingepakt en de NIEUWE tenten opgerold. Gelukkig was er nog tijd om even naar het strand te gaan en afscheid te nemen van de zee. De terugreis verliep bijna vlekkeloos en eenmaal aangekomen in Diepenheim sprongen de kinderen hun ouders in de armen. Vermaakt, voldaan en vol verhalen gingen de leerlingen het weekend in.
De kampleiding concludeert: “Een enorm succes!”