Jongerentheater KRANG speelt muzikale voorstelling TITANIC in Kwekerij Linthorst

130

Na het succes van KILL BILL op HEIMLAND 2018 keert Jongerentheater KRANG in 2019 terug met TITANIC. Deze muzikale voorstelling speelt in Kwekerij Linthorst te Diepenheim. Twintig jongeren in de leeftijd van 14 – 27 jaar werken onder begeleiding van professionals in de week voorafgaand aan Heimland te Diepenheim aan de voorstelling, die vervolgens tijdens dit festival op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli zal worden gespeeld. Er is een speciale rol weggelegd voor leden van de Harmonie Diepenheim en Toneelvereniging Ons Genoegen Diepenheim.
In de muzikale voorstelling TITANIC van Jongerentheater KRANG gaat de toeschouwer mee op een replica van de Titanic. Het is 2025, veertig jaar nadat het wrak van de Titanic is gevonden. Elon Musk en James Cameron organiseren om dit te vieren de grootste reality re-enactment cosplay ooit. Ze lieten hiervoor een nieuwe Titanic bouwen, met de garantie dat deze replica werkelijk onzinkbaar is. De mensen die mee mogen varen zijn geselecteerd door middel van een prijsvraag. De passagiers krijgen dezelfde menukaarten en hetzelfde entertainment aangeboden als in 1912. Daarnaast zullen ze allemaal een rolletje hebben in het filmverhaal van Jack en Rose dat tijdens de tocht live uitgevoerd wordt.
Jongerentheatergroep KRANG maakt jaarlijks één theaterbewerking aan de hand van een bekende film. Jongeren leren in een voorbereidingsweekend en één intensieve week wat theater maken op locatie in al zijn facetten is. Een week met KRANG is niet alleen tekst leren en spelen, maar ook zelf actief meewerken op het gebied van regie, decor, kostuum, promotie, publiekswerving, productie, geluid, licht en muziek maken. Een week werken resulteert in een voorstelling. Deelnemende jongeren zijn in de leeftijd van 14 tot 27 jaar en variëren van geen ervaring tot veel ervaring.

Kaarten kosten € 11,- en zijn te koop via www.heimland.nl. KRANG speelt op vrijdag 26 juli om 20.30 uur, zaterdag 27 juli om 16.30 uur en 20.30 uur en op zondag 27 juli om 16.30 uur.
Meer info: www.jongerentheaterkrang.nl