Jongerentheater KRANG speelt ALICE op ‘Oude camping’ in Diepenheim

104

Na het succes van Moonrise Kingdom, KILL BILL en TITANIC keert Jongerentheater KRANG in 2021 terug met ALICE.
Deze theatervoorstelling speelt op ‘de oude camping’ te Diepenheim. 25 jongeren in de leeftijd van 14 – 29 jaar maken onder begeleiding van professionals in één week ALICE. Het publiek wordt welkom geheten in de knotsgekke wereld van Wonderland op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus.  

Alice is net dertien geworden. Haar benen, armen en gedachten schieten alle kanten op als woekerend onkruid! Ze droomt steeds weg in de klas, er zijn zoveel meer interessante dingen. Huiswerk maken gaat ook niet goed, ze zit liever te gamen. Als school contact opneemt met haar ouders gaat het snel. Alice moet ineens mee naar de dokter en naar een schoolpsycholoog. Iedereen lijkt iets over haar te weten, maar niemand vertelt haar wat er aan de hand is.

ALICE is een voorstelling over ‘uniek en bijzonder zijn’. Door haar ontmoetingen met hyperactieve konijnen, regels aan hun laars lappende koninginnen en katers die hun ledematen niet onder controle hebben, gaat Alice zich afvragen of datgene wat door sommige mensen een beperking wordt genoemd misschien weleens je superkracht zou kunnen zijn.

Jongerentheatergroep KRANG maakt jaarlijks één theaterbewerking aan de hand van een bekende film. Jongeren leren in een voorbereidingsweekend en één intensieve week wat theater maken op locatie in al zijn facetten is. Een week met KRANG is niet alleen tekst leren en spelen maar ook zelf actief meewerken op het gebied van regie, decor, kostuum, promotie, publiekswerving, productie, geluid, licht en muziek maken. Een week werken resulteert in een voorstelling. Deelnemende jongeren zijn in de leeftijd van 14 tot 29 jaar en variëren van geen ervaring tot veel ervaring.

Kaarten kosten € 11,- en zijn te koop via www.heimland.nl. Jongerentheater KRANG speelt ALICE op vrijdag 13 augustus om 19.30 uur, zaterdag 14 augustus om 14.00 uur en 19.30 uur en op zondag 15 augustus om 14.00 uur.

www.jongerentheaterkrang.nl