Programma Jannarok geeft schoolband Waerdenborch podium

139

Muzikaal talent zat er genoeg op scholengemeenschap de Waerdenborch, maar bands waren er niet. Docent Niek Bosman formeerde daarom twee bands met eerste- en tweedejaars scholieren. Muziekfestival Jannarok las in de krant over Niek’s actie en nam direct contact op. Hij wees hen op de band Unframed, van haviste Anique Mengerink. Een waar zangtalent, die al meerdere prijzen op haar naam heeft staan. Donderdag 30 mei – op Hemelvaartsdag – opent haar Unframed om 14.00 uur de 23ste editie van Jannarok.

Anique timmert qua zangcarrière flink aan de weg. In 2016 won ze de jaarlijkse zangwedstrijd Basic Voices van De Waerdenborch, ze zong tijdens hun Talentenshow en ze mag zich Hoftalent 2018 noemen. Tijdens het zang- en educatietraject 6 weeks of Stardom volgde ze workshops van onder andere Miss Montreal en bandleden van The Handsom Poets. Ze hoopt komend jaar te kunnen starten aan de ArtEZ Popacademie in Enschede.

Jannarok: muzikale opstap

Programmeur Diepenheimer Imanishi Kleinmeulman drumt zelf bij The Grand East en vindt het belangrijk dat jonge bands de kans krijgen om op te treden: “Ook ik trad voor het eerst op met schoolgenoten. Tijdens die optredens is de droom om muzikant te worden wel écht aangewakkerd.” Als programmeur maakt hij er een kunst van jonge bands te boeken die op het punt staan om door te breken. “We hebben als gratis festivalletje weinig budget, maar willen wel goede kwaliteit bieden. Tot nu toe lukt het gelukkig altijd om een programma neer te zetten waar we trots op kunnen zijn”, aldus Imanishi. Dit jaar speelt er zelfs een Britse band op het podium voor het Pand van Janna in Diepenheim. “Dat was echt een gelukje. DITZ komt voor Best Kept Secret naar Nederland, maar maakt onderweg een korte stop in Diepenheim”, vertelt Imanishi enthousiast.

Janna’s Beste Bandje Voor

Jannarok en Poppodium Metropool slaan de handen ineen tijdens Janna’s Beste Bandje Voor. Woensdag 29 mei strijden vier getalenteerde bands voor toffe prijzen. De winnaar speelt 30 mei direct na Unframed op het hoofdpodium van Jannarok. Metropool biedt een workshop bandcoaching aan en de bands maken kans op een geldprijs. Het publiek bepaalt wie er wint door te stemmen op hun favoriet.

Kom je ook?

Janna’s Beste Bandje Voor start woensdag om 21.00 uur en is rond 2.00 uur afgelopen.
Op Hemelvaartsdag bijt Unframed om 14.00 uur het spits af, gevolgd door de beste punk-, rock- en brassbands die Imanishi wist te strikken. De Amsterdamse band Yip Roc sluit in het Pand van Janna af met een repertoire van blije liedjes. Daarna wordt er tot in de late uurtjes doorgefeest op ouderwetse en nieuwe hitjes.

Het programma

Woensdag 29 mei van 21.00 – 02.00 uur | Janna’s Beste Bandje Voor (bandwedstrijd)

Donderdag 30 mei van 14:00 – 02:00 uur | Jannarok muziekfestival

Line-up:
14.00 uur: Unframed
15.00 uur: Winnaar Janna’s Beste Bandje Voor
15.45 uur: DD Murphy (set 1)
16.15 uur: Anemone
17.00 uur: Sonja Felicia
17.30 uur: Tape Toy
18.15 uur: DD Murphy (set 2)
18.45 uur: Boogie Monster
19.30 uur: DJ Diplomaat (set 1)
20.00 uur: DITZ
20.45 uur: DJ Diplomaat (set 2)
21.30 uur: Valvetronic Brassband
22.15 uur: Yip Roc
23.00 uur: Afterparty