Inwonersdag Hof van Twente zeer geslaagd

88

Met ruim tachtig aanwezigen kan HofMarketing terugkijken op een zeer geslaagde ochtend voor nieuwe inwoners van Hof van Twente. Onder leiding van presentator Bert Eeftink hebben de nieuwe inwoners van een informatieve ochtend genoten, waarbij zij kennis maakten met al het moois van de Hof. Uiteraard deed Bert dit op zijn eigen manier met veel Twentse humor.

Kennismaking

Burgemeester Ellen Nauta trapte af met een warm welkom voor onze nieuwe inwoners. Waarna een korte film van Visit Twente werd getoond over onze mooie tradities.
Daarna was het woord aan Salut. Zij staan voor het welzijn van onze inwoners.

Erwin Sprokkereef van de Zuivelbroeders sprak over hoe zij als boerenzonen van hun eigen zuivel, zuivelproducten zijn gaan maken. En wat de kracht is van het streekproduct.

Ilse Visscher van Wijngaard Hof van Twente gaf ook een kijkje in de keuken van hun unieke wijnmakerij. Waar witte, rode en rosé wijnen van eigen bodem worden gemaakt in combinatie met het aanbieden van dagbesteding.

Evelien Meijer van HofMarketing sluit af met het aanbod van al het prachtigs dat de Hof te bieden heeft en de diversiteit aan evenementen en activiteiten.

Goodiebag

Na het officiële gedeelte kregen alle aanwezigen een goed gevulde goodiebag mee naar huis met o.a. een Twentse kruidkoekmix van de Braakmolen in Goor.

Tour

Aansluitend het officiële gedeelte kregen de inwoners de kans om een Ken je Kern wandeling te maken. In de verschillende kernen gingen de wethouder en diverse (oud)raadsleden met de inwoners op pad door de verschillende kernen. De wandeling werd door zowel de wandelaars als de raadsleden als informatief, maar vooral ook gezellig bestempeld. Al met al een geslaagde Inwonersdag!

Gemeente breed

Organisator HofMarketing is zeer content met deze editie van de Inwonersdag. “Een fijn leefklimaat creëren voor de inwoners is waar HofMarketing graag aan meewerkt. De Inwonersdag is hier een prachtig voorbeeld van. Nieuwe inwoners moeten zich welkom en gehoord voelen, vandaar deze dag. Aldus Leonie Hassink-Assink van HofMarketing.

Naast een welkom dat nieuwe inwoners vaak in de eigen straat of wijk ontvangen, is ook dit jaar weer gekozen voor een gemeente brede aanpak. Alle inwoners die vanaf augustus 2022 in Hof van Twente zijn komen wonen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze dag. Oktober is landelijk benoemd als ‘woonmaand’ en dat is de reden dat op de eerste zaterdag van oktober de Inwonersdag plaatsvindt.