Inwonersdag Hof van Twente wederom geslaagd!

34

Een kleine 50 nieuwe inwoners werden tijdens de inwonersdag welkom geheten door wethouder Harry Scholten. In de raadzaal in het gemeentehuis van Hof van Twente kregen de genodigden een informatief programma voorgeschoteld waarbij presentator Bert Eeftink op zijn manier én met Twentse humor de lachers op zijn hand had. Met diverse leuke wetenswaardigheden, feitjes en een quiz(je) over de Hof werden de nieuwe inwoners welkom geheten. Extra aandacht ook door wijngaard Hof van Twente en brouwerij De Olde Bandiek. Beide afgevaardigden kwamen met een persoonlijk benadering en gaven een inkijkje in de werkzaamheden en de locatie van hun onderneming. Wethouder Scholten benoemde met enthousiasme het noaberschap in de gemeente, gaf een inkijkje in de werkwijze van de gemeente en benadrukte de prachtige wandel- en fiets routes.

Naast een welkom dat nieuwe inwoners vaak in de eigen straat of wijk ontvangen, is ook dit jaar weer gekozen voor een gemeente brede aanpak. Alle inwoners die na september 2021 in Hof van Twente zijn komen wonen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze dag. Oktober is landelijk benoemd als ‘woonmaand’ en dat is de reden dat op de eerste zaterdag van oktober de inwonersdag plaatsvindt.

Organisator HofMarketing is zeer content met deze editie van de inwonersdag. “Een fijn leefklimaat creëren voor de inwoners is waar HofMarketing graag aan meewerkt. De inwonersdag is hier een prachtig voorbeeld van. Inwoners moeten zich welkom en gehoord voelen, vandaar deze dag. Het was een mooie combinatie van prachtige verhalen van nieuwe inwoners en enthousiasme bij de Ken je Kern wandeling”, aldus Marriët de Beer van HofMarketing.

Na het officiële gedeelte kregen de inwoners in de middag de kans om een Ken je Kern wandeling te maken. In de verschillende kernen gingen diverse (oud)raadsleden met de inwoners op pad middels een stadswandeling. Deze werd door zowel de wandelaars als de raadsleden als informatief, maar vooral ook gezellig bestempeld. Al met al een geslaagde inwonersdag!