Inwonersdag Hof van Twente wederom een succes!

44

Ruim 100 nieuwe inwoners werden tijdens de inwonersdag welkom geheten door burgemeester Ellen Nauta. In een volle raadzaal kregen de genodigden in twee groepen een informatief programma voorgeschoteld waarbij presentator Bert Eeftink op zijn manier én met Twentse humor de lachers op zijn hand had. Met diverse leuke wetenswaardigheden en feitjes over de Hof werden de nieuwe inwoners welkom geheten.

Burgemeester Nauta benoemde met trots het noaberschap in de gemeente plus de rust en prachtige omgeving. Naast een welkom dat nieuwe inwoners vaak in de eigen straat of wijk ontvangen is ook dit jaar weer gekozen voor een gemeente brede aanpak. Alle inwoners die na november 2020 in Hof van Twente zijn komen wonen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze dag. Ook de groep die zich had aangemeld voor de vorige editie, maar die wegens corona niet door is gegaan, kreeg de mogelijkheid om zich aan te sluiten. Oktober is landelijk benoemd als ‘woonmaand’ en dat is de reden dat op de eerste zaterdag van oktober de inwonersdag plaatsvindt.

Organisator HofMarketing is zeer content met deze editie van de inwonersdag. “Een fijn leefklimaat creëren voor de inwoners is waar HofMarketing graag aan meewerkt. De inwonersdag is hier een prachtig voorbeeld van. Inwoners moeten zich welkom en gehoord voelen, vandaar deze dag. Het was een mooie combinatie van prachtige verhalen van nieuwe inwoners en enthousiasme bij de Ken je Kern wandeling”, aldus Marriët de Beer van HofMarketing.

Na het officiële gedeelte kregen de inwoners in de middag de kans om een Ken je Kern wandeling te maken. In de verschillende kernen gingen diverse raadsleden met de inwoners op pad middels een stadswandeling. Deze werd door zowel de wandelaars als de raadsleden als informatief, maar vooral ook gezellig bestempeld. Al met al een geslaagde inwonersdag!

Foto: Marriët de Beer
Nieuwe inwoners na de stadswandeling Ken je Kern bij het Wapen van Markelo door: Gerda Bruins