Internationaal Folkloristisch Festival

160

Het Pinksterweekend van 2020, vrijdag 29, zaterdag 30, zondag 31 mei en Pinkstermaandag 1 juni zullen de Stedeker Daansers een Internationaal Folkloristisch Festival organiseren. Dansgroepen uit Oostenrijk, Italië, Duitsland en Portugal hebben toegezegd te zullen afreizen naar Het Stedeke. Op het terrein bij Beltman, Grotestraat 22 A, komt een feesttent te staan. Rondom de tent zullen diverse activiteiten zijn met vooral veel muziek en dans waaronder dweilorkesten, een culturele markt, foodtrucks, diverse Dj’s, demopodium en natuurlijk de buitenlandse dansgroepen. Op zaterdagmiddag zal een soort zeskamp worden georganiseerd voor de leden van de dansgroepen.
Om dit Festival mogelijk te maken vragen de Stedeker Daansers mensen die willen helpen op diverse plekken en natuurlijk hopen wij er op dat er weer voldoende gastgezinnen zullen zijn die de buitenlandse dansers onderdak willen bieden.

De aankondiging van dit 10e Internationaal Folkloristisch Festival vindt plaats op 5 mei (2019). Dit is de datum van oprichting van de Stedeker Daansers. Bij de Pol wordt een vlag gehesen die het hele jaar blijft hangen. Voor deze gelegenheid worden er nieuwe kostuums van rond de jaren 1945-1950 gemaakt, die dan voor de eerste keer worden gedragen. Hiernaast zullen er flyers worden uitgegeven met informatie over het festival.
In de loop van het komende jaar zullen elke keer de laatste nieuwtjes bekend worden gemaakt.
Meer informatie: www.stedeker-daansers.nl