Initiatievencoach helpt met initiatieven

39

Al 1000 initiatieven verder geholpen door initiatievencoaches

Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven om hun omgeving mooier te maken. In vier regio’s in Overijssel helpen initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies, financiële steun en fondsen.

De initiatieven coaches hielpen de afgelopen jaren al meer dan 1000 initiatiefnemers in Overijssel. Want inwoners weten zelf het beste hoe zij hun omgeving aantrekkelijk willen houden of maken. De initiatievencoach in de regio Twente is Lidy Noorman. Ooit bedacht ze op een warme zolderkamer het plan om plannen van inwoners te versterken in een samenwerkingsverband. Dat werd uiteindelijk Twentse Noabers. Lidy Noorman kwam uit het welzijnswerk, begon voor zichzelf en is nu onder andere initiatievencoach in Twente.

Heeft uw initiatief te maken met gezondheid, vitaliteit, buurthuizen, maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers of een inclusieve samenleving? Maar weet u niet goed wat u er mee kan? Neem dan contact met mij op via telefoonnummer 06 42 45 31 27 of e-mailadres L.noorman@overijssel.nl. Dan kijkt zij samen met u hoe het initiatief verder geholpen kan worden.