Ikke ook

180

En dan is het weer zover, de wintertijd gaat in, de dagen worden korter, de lucht wordt grijzer en de vogels zingen niet meer. Mijn biologische klok is dan gewoon een tijdje van slag. En ik ben niet de enige, zelfs de dieren schijnen er last van te hebben. Het is dat de meeste dieren niet kunnen vliegen, anders vertrokken zij net als hun gevleugelde vrienden en de pensionado’s ook naar de zon.

Ja, ik heb er last van en zou het liefst dan de hele dag onder de wol willen liggen, een winterslaap, ja, lijkt me heerlijk. Maar ik doe het niet en sleep me er doorheen, ik moet niet zeuren.

Maar op het moment dat de bladeren van de bomen aan het vallen waren, de hoge mais er gelukkig van af ging, de enkele koeien die je nog in de wei zag naar binnen moesten, ja, toen brak de MeToo pleuris uit.

Hebben we alles gehad, krijgen we dat ook nog.

Zomaar uit het niets ging het allemaal over Ikke ook.

Dus, mijn winterblues, die eraan zat te komen, werd er niet beter op.

Help! Het begon met één man uit Amerika en het gaat maar door.

Hebben we de kerkontucht net gehad krijgen we nu de theaterontucht, de militaire ontucht, de school- en baasontucht en dan heb ik het nog niet eens over de kinderen. Dus eigenlijk de machtsontucht.

Lekker bezig allemaal, daar word je blij van.

Dit is niet bevorderlijk voor sombere stemmingen. Toch maar naar de zon gaan dan?

Of een lichtbak kopen waar ik met mijn treurige hoofd elke dag in hang. Of aan de drank of aan de wiet gaan?

Misschien ga ik wel een eigen Wietplantage beginnen in Deep’n om de boel wat op te vrolijken in plaats van een moestuin. Of Papavers zaaien net als dokter Pulder.

Ik word er bijna weer blij van en krijg er ineens weer zin in.

Nou ja!

Nu hoor ik net dat er op 22 november in de Pol aan tafel een informele avond is over medicinale wiet. Een prima medicijn tegen de winterblues, maar vooral in opmars als medicijn tegen kanker. Een keurig legaal initiatief, waar ik me zonder risico op een strafblad bij kan aansluiten. Heel wat anders dan in de TV serie Hollands Hoop, die eigenlijk meer Hollands Wanhoop uitdrukt. Want het is toch te gek dat je als boer alleen je hoofd boven water zou kunnen houden door met wietkweek bij te verdienen.

Zo doen we dat in Deep’n. Ikke ook, maar dan net even anders (en beter).

 

Oda