Hofvogels werkt samen met IVN Diepenheim

55

UILENWERKGROEP IVN DIEPENHEIM, HOE ZIT DAT?

Hoe succesvolle samenwerking met Hofvogels tot stand kwam  

Historie IVN Diepenheim
Marjos Alta trapt af met een jaarverslag van IVN Diepenheim uit 2004, met maar liefst 300 leden waarvan er 100 actief. De basisschool speelde in Diepenheim een belangrijke rol dank zij aanjager Gerda Lodde. De combinatie met de nabije natuur zorgde voor een goede basis en kennis van flora en fauna. In 2010 bestond IVN Diepenheim 50 jaar.

De IVN groep kiest in 2016 voor samenwerking met Hofvogels
 In 2010 worden er binnen de IVN afdeling allerlei werkgroepen opgericht, met ieder een eigen beheerder. In 2013 ontstond toen de IVN uilenwerkgroep met o.a. Marjos Alta, Jan van der Linden ( inde tussentijd overleden) Henk Maatman en Wim Kleijn en in een later stadium Stefan Sikking. De IVN werkgroep besloot tot een succesvolle samenwerking met de in oprichting zijnde stichting Hofvogels. 

Voordelen van de samenwerking
Gezien de in die tijd summiere overdracht van informatie vanuit de IVN organisatie en onduidelijkheid over de samenwerking met de andere IVN werkgroepen, werd de samenwerking met de in oprichting zijnde stichting Hofvogels als een verademing gezien. Het delen van ervaringen, aangestuurd worden vanuit de Hofvogels organisatie, gezamenlijke registratie van broedgegevens en regelmatige bijeenkomsten met presentaties zijn daar voorbeelden van. Uiteindelijk hebben die ook geleid tot een spectaculaire groei van het aantal broedplaatsen van de steenuilen.

Quote IVNers
De professionele aanpak met datasheets en de informatievoorziening over het benaderen van de diverse uilensoorten met veiligheid voor uil en mens wordt door ons ervaren als “van grote waarde”.

Voor het hele verhaal over deze succesvolle samenwerking wordt verwezen naar de website van de stichting Hofvogels; www.hofvogels.nl/2024/04/08/uilenwerkgroep-ivn-diepenheim-hoe-zit-dat/