De Hofpas verovert Hof van Twente

87

De Hofpas, een nieuwe spaarpas voor de hele Hof van Twente, verspreidt zich als een olievlek door de gemeente. Sinds de start van de Hofpas op 2 oktober 2017 loopt het storm. Daarnaast is er in 2017 al voor een bedrag van ruim
€ 15.000 aan kerstpakketten op deze spaarpas besteld.

Als coördinator Hofpas werkt Ernst Pieper aan dit concept. Hij krijgt veel vragen en verzoeken van nieuwe ondernemers en verenigingen die willen deelnemen aan de Hofpas. Ook onder consumenten is de pas zeer gewild. “De eerste 5.000 waren binnen enkele weken op. Gelukkig zijn er inmiddels weer 2.500 Hofpassen geleverd”, aldus Pieper. Ook medewerkers van gemeente Hof van Twente kregen in december een kerstpakket via de Hofpas. Met de pas konden zij hun kerstpakket bij lokale middenstanders verzilveren.

Het idee is simpel: bij lokale aankopen ontvangt de pashouder spaartegoed op de Hofpas. Van het ontvangen spaartegoed gaat 25% naar de door de pashouder gekozen favoriete vereniging. Hiermee kan deze vereniging weer lokale aankopen doen. Stichting Hofpas is namens de gezamenlijke ondernemersverenigingen in Hof van Twente verantwoordelijk voor de uitvoering van de Hofpas. Via het programma Sociaal Economische Visie heeft gemeente Hof van Twente bijgedragen aan de ontwikkeling.