Hofpas interessant voor verenigingen

100

Met ingang van maandag 2 oktober zal de Hofpas worden uitgerold. De spaar- en voordeelpas is een fysieke pas (of app) waarmee inwoners bij veel verschillende winkels, horecagelegenheden en andere ondernemers binnen Hof van Twente digitale punten kunnen sparen. Doordat 75% van deze punten gaan naar de pashouder die de gespaarde punten kan inwisselen in de vorm van korting bij de deelnemende bedrijven en 25% van de gespaarde punten naar de door hem of haar zelf te kiezen, favoriete vereniging, is het voor alle verenigingen zeker interessant om zich aan te melden. Wanneer de vereniging leden stimuleert om de Hofpas te gebruiken ondersteunen zij de club en worden er extra verenigingsinkomsten gegenereerd. De club ontvangt dan een eigen Hofpas waarop de punten worden bijgeschreven. Met deze pas kunnen dan weer aankopen in Hof van Twente worden gedaan ten behoeve van de club. Ook kunnen bijvoorbeeld de kosten voor de verteringen tijdens een vergadering in een deelnemend horecabedrijf worden betaald met de Hofpas of denk aan kantoorbenodigdheden of sportattributen. Uiteraard wel gekocht bij een deelnemer aan de Hofpas. 

Het initiatief om een gezamenlijke loyaliteitspas in te voeren komt vanuit het Ondernemersplatform Hof van Twente. Dit is de overkoepelende stichting van de zes ondernemersverenigingen in Hof van Twente.  Zo is het idee ontstaan om de gelukspas die in Goor succesvol draait, uit te rollen naar de hele Hof van Twente, onder de naam: Hofpas. Ook de gemeente participeert in de Hofpas. Zij gaat de gelden voor minima verstrekken op de pas en ook de kerstpakketten zal zij via de Hofpas verstrekken.

De ondernemersverenigingen in Hof van Twente zijn verantwoordelijk voor het beheer van de Hofpas. Er wordt een speciale stichting opgericht. Deze stichting legt verantwoording af aan het ondernemersplatform Hof van Twente. De stichting Hofpas wordt in 2017 en 2018 financieel ondersteund door het ondernemersplatform en de gemeente. In 2019 zal de stichting geheel op eigen benen staan en zichzelf kunnen financieren. Jaarlijks zal een financieel verslag worden gemaakt, zodat deelnemers zicht hebben op wat er achter de schermen gebeurt.

SHOPPEN SPAREN EN STEUNEN

Alle deelnemende bedrijven zijn straks duidelijk te herkennen aan een raamsticker.

Heb je belangstelling als ondernemer of vereniging om mee te doen dan kun je contact zoeken met Albert Jan Kleis (Spar Diepenheim) of Harry Eggels (ondernemersvereniging Diepenheim) of te kijken op de website www.hofpas.nl

.