Hofkracht & Woonfestival

60

Maar liefst 80 aantrekkelijke activiteiten staan op het programma van het Hofkracht & Woonfestival op 14 oktober. Jong en oud kan er zijn hart ophalen aan nuttige informatie en leuke activiteiten op het gebied van duurzaamheid en wonen in Hof van Twente.

Een greep uit de activiteiten:

  • Duurzaam wonen: informatie over het isoleren van uw huis, zonnepanelen op eigen of andermans dak, elektriciteit opwekken met stromend water en het opslaan van warmte.
  • Bouwen en (blijven) wonen in Hof van Twente: Kom ontdekken welke kavels er te koop zijn om een eigen huis op te bouwen. Wilt u liever uw huidige huis verbouwen? De gemeente vertelt u welke vergunningen er nodig zijn, maar er zijn ook lokale (bouw-) ondernemers aanwezig om uw vragen aan te stellen. Verder zijn de woningcorporaties in Hof van Twente zijn aanwezig om te laten zien welke mogelijkheden zij kunnen bieden.
  • Duurzaam leven: Kom op de fiets als je wilt leren hoe je een band moet plakken, of als je de verlichting wil laten controleren door het repair cafĂ© ( in samenwerking met ANWB en VVN). Minder stenen en meer tuin, hoe doe je dat het beste? Verder kun je kijken naar de fairtrade modeshow en andere fairtrade producten. Kom kennismaken met de Hof schaapskudde en de herder en kijk naar de mogelijkheden van een moestuin. Kom Markelokale hapjes proeven: lekker!!!

Het Hofkracht & Woonfestival is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur op het voormalige TSB-terrein aan de D.J. van Bunschotenstraat 14 in Goor. Het festival is geschikt voor alle leeftijden. Er is catering aanwezig, parkeren kan gratis op het TSB terrein.