HOFJONGEREN ORGANISEREN KERSTBUFFET MINIMA EN OUDEREN EN BEZOEK SINT EN PIETEN

30
HOFJONGEREN ORGANISEREN GRATIS KERSTBUFFET MINIMA EN OUDEREN EN BEZOEK SINT EN PIETEN AAN HUIS IN DE HOF VAN TWENTE
De Hofjongeren, een onderdeel van Stichting Doors Wide Open organiseert ook dit jaar weer twee mooie initiatieven in de December maand.
Begin december zorgen ze voor een bezoek aan huis bij minima gezinnen met jonge kinderen door Sint en Pieten met natuurlijk veel cadeautjes en lekkernijen. Het bezoek per gezin is ongeveer 15 a 20 minuten en is natuurlijk GRATIS. Cadeautjes worden ingezameld en betaald vanuit Donaties. Het is al het vierde jaar dat de stichting dit doet en het is een groot feest voor de kinderen en natuurlijk de ouders. In veel gezinnen is er geen geld voor cadeautjes of een feestje en zo is dat mooi ingevuld aldus Seine Braakman Voorzitter van Doors Wide Open.
Een paar dagen voor kerst is er een groot kerstbuffet voor de minima en voor (eenzame) ouderen. Ook dit initiatief wordt warm ontvangen en is voor veel mensen een mooi uitje zo  voor de feestdagen waar veel mensen toch alleen zijn of zich geen extra’s kunnen veroorloven. Deelnemers krijgen een lekker en uitgebreid buffet in een mooie kerstsfeer, ook worden er dingen uitgedeeld om mee te nemen naar huis voor de feestdagen.
De jongeren rekenen hier op 150 a 200 mensen, het buffet is natuurlijk geheel gratis, ook is het nog eens duurzaam omdat het voor het grootste deel gemaakt wordt van restproducten wat anders vernietigd wordt.  de locatie van het buffet wordt binnen kort bekend gemaakt.
De doelgroepen worden uitgenodigd via de zorg instellingen, uit eigen Doors Wide Open bestand en gemeente en voedselbanken bestanden.