Hoffelijkheidsprijs: stemmen kan nu!

93

Laat weten wie van de genomineerden een Hoffelijkheidsprijs 2021 heeft verdiend. Na de voorselectie door de jury is het aan de inwoners van Hof van Twente om te stemmen op hun favoriet in de categorie Held van de Hof, Wonen, Werken en Recreëren. Vanaf dinsdag 17 augustus kan er online worden gestemd. Via het Hofweekblad is het ook mogelijk om offline een stem uit te brengen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een spannende Awardshow op donderdag 9 september 2021 bij de Kroon in Markelo.

Stemmen op de favoriet
De jury heeft uit alle aanmeldingen per categorie drie genomineerden geselecteerd waar het publiek nu op kan stemmen. De jury heeft ook nog een aantal punten te vergeven in de einduitslag. Online stemmen kan via www.hofmarketing.nl. In het Hofweekblad van 25 augustus en 1 september staat een stemformulier om offline te kunnen stemmen. Deze kan worden ingeleverd bij één van de VVV informatiepunten in Hof van Twente. Stemmen kan tot 5 september.

De genomineerden
Meer informatie over de genomineerden is te vinden op www.hofmarketing.nl. Hier volgen binnenkort ook korte filmpjes over de genomineerden.

De genomineerden in de categorie Wonen:

 • Wijkvoorziening Doesgoor Goor & SV Hector – Samen realiseren van een heus Beweegpark
 • Buurt Bereklauw/Weegbree – Deze buren hebben met elkaar een speeltuintje opgeknapt
 • De Heeckerenschool – Er is een prachtig groen schoolplein gerealiseerd

De genomineerden in de categorie Werken:

 • Hans Brunnekreef/ Eco Green Twente – Ombouwen van een entertainmentbedrijf naar expert in duurzaamheid met behoud van personeel in coronatijd
 • Ron Kuenenger | Glenn Begieneman/ Bar Bistro d’Olde Smidse – Nieuwe succesformule in coronatijd met bistrosoepen en bistrosauzen in coronajaar
 • Bas Jan Walhof/ Aqua+ – Verkrijgen van het Koninklijk Predicaat in mei 2021 voor 125 jaar bedrijvigheid als belangrijke werkgever

De genomineerden in de categorie Recreëren:

 • Wapen van Markelo – Mooie initiatieven in coronatijd met veel aandacht voor persoonlijke service
 • Stadsgidsen Delden – Gedreven vrijwilligers blijven verrassen met mooie verhalen.
 • (Organisatiebureau) Warmelo – Een echte publiekstrekker door o.a. de tuinen en de zandsculpturen

De genomineerden in de categorie Held van de Hof:

 • Nicole Vrielink – Zwerfkittenopvang “Dieren van de Hof”
 • Clemens Geerdink (namens Brandweer Delden) – Belangrijke rol van het korps tijdens een flatbrand
 • Sanne Assink: Tiktoksensatie die vanuit haar klas leert over sociale media.

Over de Hoffelijkheidsprijs
In 2020 organiseerde HofMarketing de eerste editie van de Hoffelijkheidsprijs. De Hoffelijkheidsprijs gaat over positieve ontwikkelingen in Hof van Twente en over mensen die aandacht verdienen omdat ze iets betekenen voor zijn haar omgeving. Er zijn vier categorieën: wonen, werken, recreëren en Held van de Hof. Vorig jaar zouden de eerste Hoffelijkheidsprijzen uitgereikt worden, maar helaas gooide corona roet in het eten. De uitreiking heeft later dat jaar digitaal plaatsgevonden. Gerrit van der Kolk werd verkozen tot Held van de Hof.

De jury
De jury bestaat uit zes personen en alle kernen zijn vertegenwoordigd: Olle Geurts (Markelo), Hanneke in Traa (Diepenheim), Mark van het Bolscher (Goor), Ellen te Riele (Hengevelde), Esther Borre (Bentelo) en Egbert Jaap Mooiweer (Delden). Los van elkaar heeft de jury punten gegeven, deze zijn opgeteld en daar zijn per categorie drie winnaars uit gekomen: de daadwerkelijk genomineerden!