Hoffelijkheidsprijs 2023; een spannende strijd

33

Al bijna 1500(!) stemmen en het is een nek aan nek race. Wie worden de helden van de Hof 2023, in de categorieën; Wonen, Werken, Recreëren en HELD?

Stemmen!

Heb jij al gestemd? Stemmen kan nog tot en met 1 septemberdoor hier te klikken of ga naar https://www.hofmarketing.nl/projecten/hoffelijkheidsprijs.

De genomineerden

Categorie Wonen

Voedsel Veur Mekaar – Bentelo
o Leden verbouwen onder begeleiding van een tuinder hun eigen groenten, fruit, kruiden en aardappels.
Repair Café Goor en Delden
o Deskundige vrijwilligers, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinenzetten zich in om (samen) te repareren.
Stichting Hofvogels
o Vrijwilligers zetten zich in voor behoud van de natuur en biodiversiteit in de Hof.

Categorie Werken

GreenClip
o Innovatief idee, waarbij een mooie samenwerking met Twente Milieu tot stand kwam en de eerste 5000 clips gratis zijn uitgegeven aan inwoners.
Rent-a-Tent
o Nationaal bekend toeristisch bedrijf, runt met personeel en vrijwilligers al meer dan 35 jaar de top van de campingsector.
Brian Kuipers
o Rasechte ondernemer uit Hengevelde, die niet alleen voor zichzelf onderneemt maar altijd klaar staat om collega ondernemers te helpen. Zo heeft hij meerdere bedrijven geholpen aan noodlocaties na flinke tegenslagen. Staat altijd met raad en daad klaar voor het dorp.

Categorie Recreëren

Buitenplaats Vinckeboom – Diepenheim
o Een hoogwaardige, duurzame recreatiebestemming gericht op de natuur, waar wordt gewerkt, verbleven, geoogst, genoten en geleerd.
Sprookjespad – Bentelo
o Initiatief van inwoners in samenwerking met Spoolder Proeven & Proosten.
Kinderdroomplek Het Kukelnest – Goor
o Een vast gegeven in Goor, welke deels door vrijwilligers wordt gerund en tevens een plek is voor dagbesteding. Blijft innoveren en is onlangs van start gegaan met hun Masterplan.


HELD van de Hof

Paul Gelen – VrijmiGOAL
o De “VrijMiGoal” van ondernemers, als middel tegen de eenzaamheid in de samenleving. Niet alleen voor mensen die eenzaamheid ervaren, maar ook voor het bedrijfsleven om hun Maatschappelijke Betrokkenheid te tonen.
Tesse Boers
o Tesse Boers (18 jaar) is in het afgelopen seizoen Italiaans kampioen doven-zaalvoetbal geworden en speelt op Europees niveau.
Elastiekenkoers
o De Elastiekenkoers, een koerstocht met een lengte van ongeveer 180 kilometer en ruim 200 deelnemers, staat bekend om zijn inzet voor een goed doel binnen de Hof van Twente.

Prijsuitreiking

Op 28 september worden ’s avonds de winnaars bekend gemaakt.

Over de Hoffelijkheidsprijs

De Hoffelijkheidsprijs gaat over positieve ontwikkelingen in Hof van Twente en over mensen die aandacht verdienen omdat ze iets betekenen voor zijn haar omgeving.