Hoffelijk Tuinplezier

55

A.s. donderdag 15 september start het tweede seizoen Hoffelijk Tuinplezier. Het tuinprogramma wordt gepresenteerd door de Diepenheimse Henny Tellmann en ‘Hoftuinman’ Gerrit Wentink van Hoveniersbedrijf Wentink in Markelo. Henny stelt vragen aan Gerrit over actuele zaken die in de tuin gaande zijn, bijv. wat kan ik knippen, wanneer snoei ik wat, wanneer kunnen de bollen de grond in?
Gerrit: “Er zijn genoeg hoveniers, alleen is het heel druk, er is een personeelstekort en het duurt soms maanden voor er iemand kan komen. Ik ga mensen op weg helpen met werkzaamheden in de tuin met tips waarbij ik het onderhoud van de tuin in het seizoen volg.”

Henny en Gerrit praten enorm gepassioneerd over tuinen. Henny heeft een prachtige tuin en Gerrit werkt al jaren als hovenier, was docent en gaf lezingen.
Hij vindt een tuin belangrijk voor mensen: “Het is een stuk ontspanning én het is gezond voor lijf en leden. Ik zie het ook direct als iemand een tuinfanaat is, dan ziet de tuin er verzorgd uit met leuke en bijzondere planten.”

Het programma is bedoeld voor de doe-het-zelver, het gaat daarbij ook om het ontwerp, dat is beeldbepalend. Het programma helpt de luisteraar op weg met de werkzaamheden. Gerrit: “Ik wil ook het actuele tuinwerk hooghouden, er is zoveel te beleven in een tuin. Laten zien hoe de natuur tot zijn recht komt. Dat is voor mij veel interessanter dan achter een laptop zitten. In de tuin is altijd iets moois te doen.”

Een tuin moet groeien en zo ook het programma.

Het programma is te beluisteren op donderdag om 13.00 uur via Hofstreek FM
De herhaling volgt op vrijdag om 13.00 uur en de week daarop zijn er op dezelfde dagen en tijden herhalingen. De techniek is in handen van Geert Wolff. En één ding is zeker, het wordt vast nog mooier en groener in Hof van Twente!