Hof van Twente gezonder en fitter

44

Buurtsportcoaches Hof van Twente en Salut pakken de handschoen op om Hof van Twente in de komende jaren gezonder en fitter te maken.

Hiervoor dagen zij organisaties en inwoners, die actief zijn op het gebied van bewegen, sport, (preventieve) gezondheid en gezonde voeding, uit om samen te werken en mee te doen. De aftrap van dit initiatief is tijdens het Fit & Food Festival in het weekend van 1 en 2 oktober 2022. Op verschillende plekken in de Hof van Twente vindt tegelijkertijd het festival plaats in de kernen Markelo, Delden, Goor, Hengevelde, Diepenheim en Bentelo.

Week van de Vitaliteit

Het Fit & Food Festival sluit aan bij de landelijke ‘Week van de Vitaliteit’. Tijdens het Fit & Food Festival presenteren diverse sport- en welzijnspartijen in Hof van Twente zich aan alle inwoners. Ze laten zien en proeven dat actief bezig zijn met gezondheid vooral leuk en goed is. Bezoekers maken kennis met sport en spel, smakelijke en verkwikkende hapjes en drankjes. Er zijn bekende sporters en iedereen kan meedoen met activiteiten en workshops op het gebeid van bewegen en ontspanning. Het Fit & Food programma is bedoeld voor alle leeftijden.

Uitdaging

Salut en de Buurtcoaches roepen organisaties die actief zijn op het gebied van bewegen, sport, (preventieve) gezondheid en gezonde voeding op om mee te doen. Kortom iedere organisatie of partij die affiniteit heeft met bewegen en voeding.

Deelname

Deelname aan het Fit & Food event is gratis. PR en communicatie over het festival wordt geregeld net als een plek (kraam), de vergunningen en het randprogramma. Voorwaarde voor deelname is dat je een actief programma aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan een fitness toestel, iets maken of koken, actief bezig zijn, weegmoment of demonstratie. Kort gezegd; bij de kraam is iets te DOEN.

Informatie

Opgeven voor deelname aan het festival kan tot 15 september 2022. Voor informatie of opgave stuur een bericht naar info@salut-welzijn.nl of app naar 06-20894999 onder vermelding van Fit en Food Festival.