Hoe vier jij het leven in Overijssel? Leg het vast en stuur je foto in!

34

Commissaris van de Koning Andries Heidema is benieuwd hoe jonge inwoners (18-35 jaar) van Overijssel vrijheid en democratie vieren. Hij roept ze op om het moment vast te leggen en hem de foto te appen. De inzenders van de meest bijzondere of opvallende foto’s maken kans op een plek op het VIP-deck van het provinciehuis. Het biedt op 5 mei een exclusief uitzicht op het Bevrijdingsfestival en uiteraard worden er hapjes en drankjes geserveerd.

 Het Bevrijdingsfestival Overijssel wordt elk jaar op 5 mei gehouden in Park de Wezenlanden in Zwolle ter gelegenheid van bevrijdingsdag. Het festival brengt de viering van vrijheid en democratie op een luchtige manier onder de aandacht door middel van muziek en andere culturele activiteiten. Het trekt 130.000 bezoekers, waaronder veel jonge inwoners uit de provincie.

‘Extra betekenis’

“Dit jaar is ook hét moment om vrijheid en democratie uitbundig te vieren”, zegt Heidema. “Zeker na de coronaperiode waarin we vrijheden verloren, maar zeker ook vanwege de huidige situatie in Oekraïne waar vrijheid genadeloos wordt aangevallen, heeft het vieren van onze vrijheid extra betekenis. Ik kijk uit om dat samen met heel veel inwoners uit Overijssel te doen tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel!”

Plek op het VIP-deck

“Om alvast een beetje met elkaar in de stemming te komen hoop ik dat mensen mij leuke foto’s gaan sturen om te laten zien hoe je het leven in Overijssel viert. Gewoon op de bank thuis met je favoriete serie, tijdens het sporten, in de zon in het park, op het terras met je vrienden…laat me het gewoon weten! Als tegenprestatie selecteer ik een aantal inzenders die bij mij op donderdagmiddag 5 mei welkom zijn op het VIP-deck bovenop het provinciehuis.”

Praktische info

Wil jij een foto insturen? App naar de commissaris op 06 – 311 47 981 en wie weet vier jij jouw vrijheid met je vrienden op het VIP-deck van de provincie Overijssel.