Hoe gaat het met……Johan Weernink

187

Johan woont al 26 jaar met zijn vrouw in Diepenheim op het Loohof. Hij vindt de plek geweldig om het  uitzicht en waardeert de Diepenheimers .

Johan is in Ambt-Delden geboren en ging in Delden naar school. Na de lagere school ging hij naar de Mulo. Het was toen al duidelijk dat hij goed kon tekenen en dat ook graag deed. Thuis werd van hem verwacht om na de schoolperiode te gaan werken. Johan had een andere wens en hij wist door middel van een vervalste handtekening een plek te veroveren op de MTS. Hij rondde de vierjarige opleiding met succes af en de bijbehorende stages werden goed beoordeeld. Tijdens deze studie vonden zowel leerkrachten als medeleerlingen hem uitermate geschikt om de studie industriële vormgeving te gaan volgen in Eindhoven. Zijn ouders hadden inmiddels begrepen dat Johan deed waar hij zelf zin in had. Johan werd in 1975  toegelaten  tot de studie industriële vormgeving in Eindhoven daarom werd er een kamer gezocht en de 5 jarige opleiding kon beginnen. Hij voelde zich daar helemaal op zijn plek. Het heeft hem veel gebracht.

In het jaar 1981 solliciteerde Johan met succes bij Mepal in Lochem. Hij vond een bedrijf waar de bedrijfscultuur en de internationale relaties fijn waren om in te werken. Bij Mepal heeft Johan bijna 500 producten ontworpen, getekend en bijkomende zaken uitgewerkt. Het moest niet alleen praktisch zijn  maar ook mooi en duurzaam. In Johan zijn beginjaren kende Mepal ups-and-downs. Sinds 1993 is er een constante groei en neemt het aantal medewerkers toe. Allemaal zeer betrokken  medewerkers die er niet alleen voor de centen werken maar helemaal gaan voor de producten en het bedrijf. Net zoals Johan 40 jaar heeft gedaan.

Johan: ” Trots, dankbaar, ik weet niet welk woord het beste past, maar het bedrijf bestaat nu 70 jaar, ik ben daar 40 jaar een deel van geweest. Met heel veel voldoening. Ik had me geen beter bedrijf kunnen wensen. “

Johan gaat zich nu bezig houden met zijn hobby’s o.a. fotografie. In Diepenheim maakte hij al foto’s voor Kunstmoment. Hij hoopt dat dit jaar weer te kunnen doen als de corona onder controle is.