Hoe gaat het met…Alice Olde Reuver of Briel-Bosveld

140

Genietend van het plekje achter in de tuin bij de Wilsonvijver vertelt ze wat haar bezighoudt en wat ze allemaal heeft gedaan.

Alice is geboren als oudste in een gezin met een jongere zus. Na de lagere school ging ze naar de MAVO.  Ze wist al jong dat ze apothekersassistente wilde worden en de opleiding in Hengelo werd met lof afgesloten, voor de meeste vakken een 9 of een 10. Bij de Diepenheimse huisarts Dr.Van Oosterbosch kon ze beginnen aan haar veelzijdige loopbaan. Ze volgde een interne opleiding voor doktersassistente en mocht haar eigen spreekuur organiseren om patiënten te begeleiden als ondersteuning van de huisarts. Henri kwam in haar leven en ze trouwde op 20 jarige leeftijd. Hij begon een eigen bouwbedrijf, hun eerste huis aan het Vosland werd verkocht en ze gingen wonen aan de Haaksbergerstraat, een woonhuis met een eigen werkplaats. Daar werden ook beide dochters geboren en Alice kon parttime gaan werken omdat mevrouw Van Oosterbosch de andere dagen hielp in de praktijk.

Haar hobby is muziek, haar vader speelde saxofoon bij de Harmonie en Alice ging klarinet spelen want daar was bij de Harmonie toen de meeste behoefte aan.  Op 16 jarige leeftijd kwam ze in het jeugdbestuur van de Harmonie en nog geen vier jaar later werd ze secretaris in het bestuur. Ze was voorzitter toen ze 30 jaar werd. In die functie kon ze een 1 jarige managementcursus volgen in de avonduren in Enschede. Ze vond evenementen organiseren erg leuk en solliciteerde bij de Huisartsenvereniging Twente voor de functie: consulent voor organisatorische ondersteuning van huisartsenpraktijken. Ze boekte veel winst door werkwijzen om te buigen en de computerprogramma’s konden door efficiënt gebruik het werk makkelijker maken. Uitnodigingen voor griepprikken, baarmoederhals-kanker en later het darmkankeronderzoek, allemaal preventieve zorg is mede door Alice vorm gegeven. Ze lacht als ze vertelt, dat ze zelf ook een oproep per post ontving voor darmkanker, het bekende paarse zakje met daarin een staafje die je per post weer kon terugsturen. Alom bekend en draagt echt bij aan de gezondheid, dankbaar dat ze daaraan mocht meewerken.

Alice kwam met politiek in aanraking doordat ze voor de Harmonie vaak naar de gemeente moest om dingen te regelen. Zo werd ze in 1998 raadslid en gelijk daarna wethouder in de toen nog zelfstandige gemeente Diepenheim. In 2018 kwam ze op de lijst van D66 en de leden zetten haar via het democratisch proces op  nummer 1. Ze was 12 jaar raadslid en fractievoorzitter.

Inmiddels is Alice oma van twee kleinkinderen. Een meisje van bijna 1 jaar en een jongen van 7 jaar. Eens per 14 dagen rijdt ze naar Utrecht om op te passen op je jongste.   Momenteel is ze als zzp’er hoofdauditor, dat wil zeggen: ze controleert de certificering bij huisartsenpraktijken, een zelfstandige en verantwoordelijke baan. Thuis geniet ze van de tuin en het huis dat werd gebouwd op de plek van de werkplaats, je kijkt prachtig uit over de vijver.