Hoe gaat het met…… Kees van Doorn, orthopedisch chirurg

1316

Kees, geboren in Groningen, kwam op vier-jarige leeftijd naar Hengelo. In 2009 verhuisde hij met zijn gezin, dat bestond uit vrouw en vier kinderen naar Diepenheim. Aan de Kleidijk 7 vond hij rust. Wanneer hij met de fiets terugkwam van zijn werk bij het OCON in Hengelo had hij de wind om zijn hoofd gehad; dat vond hij heerlijk.

Kees wilde altijd al graag met zijn handen werken, opereren maar ook timmeren, metselen, zagen en klussen. Na zijn geneeskundestudie in Nijmegen koos hij voor de orthopedische chirurgie in het Radboudziekenhuis. In 1999 heeft hij zijn specialisatie afgerond en na een jaar in Utrecht te hebben gewerkt, koos hij voor Tilburg. Drie jaar later kwam er in Hengelo een vacature waarop hij reageerde. “Grappig, ik had nog nooit van Diepenheim gehoord maar kreeg in die tijd wel mensen uit Diepenheim ‘onder het mes’. Niet beseffend dat ik er in 2009 ging wonen.” Kees heeft geholpen het OCON op te richten. Het OCON is een groep orthopedische chirurgen die zelfstandig ging werken binnen het ZGT. Door een fusie met de maatschap in Almelo werd dit de grootste zelfstandige orthopedische kliniek in een ziekenhuis, uniek in Nederland. Dat hij weinig tijd kreeg voor contact met patiënten begon hem op te breken. De werkwijze van OCON botste met de visie van Kees, dit leidde tot het einde van de samenwerking. “Ik kan alles zelf het beste”, dat klinkt arrogant vindt hij zelf, maar de routine en de handigheid die hij had opgebouwd in 25 jaar vertaalde zich  in kwaliteit. Kees werkt nu een dag in de week bij OrthoDirect, een kliniek in Amsterdam. Kees werd gekozen uit zes jongere chirurgen om zijn ruime ervaring en kwaliteit.

Jet van der Werf, een vroeger buurmeisje, kreeg van Kees, inmiddels gescheiden van zijn eerste vrouw, een nieuwe heup. “De operatie kreeg voor ons beiden een aangename complicatie”.  Op 20-10-2020 is hij met haar getrouwd. Jet gaf toen nog les aan de Hogeschool in Amsterdam, maar was helemaal klaar met de desinteresse van de studenten. Nadat ze haar baan had opgezegd, heeft ze met succes een yoga-opleiding afgerond en wil ze op termijn yogales gaan geven. Samen bouwen ze nu aan hun eigen huis, met yogastudio, aan de Steenmorsweg. Kees: “De orthopedische handigheid komt me met bouwen goed van pas.” Ze vinden het allebei fijn om in Diepenheim te wonen.
Jet: ”Hier word je gegroet op straat, iets wat in Amsterdam ondenkbaar is. Wij vinden dat heel relaxed.”