Hoe gaat het met….. Frits de Wilde

173

Zijn Passie: Coördinator verkeersregelaar.
Tijdens de Schuttersfeesten in 2014 is Frits begonnen met de organisatie voor de verkeersregelaars. Dat groeide uit tot volledig coördinator voor Diepenheim met regelaars uit de hele Hof van Twente en Neede. Hij heeft 1x per jaar overleg het de gemeente. Frits regelt alle voorbereidende werkzaamheden, zoals aanstellingsbrieven sturen, parkeerweides inrichten met rood-wit lint, rijrichtingen bepalen en alles wat nog meer nodig is ter plekke. Met de Kastelenloop bijvoorbeeld zijn er ruim 50 mensen nodig: “Dat is een hele klus om daar de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.” Frits is dit gaan doen om meer buiten te zijn. Op zijn werk zat hij bijna hele dagen achter de computer. Hij miste daar de frisse wind om zijn hoofd en het contact met de mensen. Hij is op evenementen best wel eens uitgescholden. Meestal heb je met plezierige mensen te doen, die er een mooie dag van willen maken. Frits hoopt dat meer jongeren in de toekomst zich zullen aanmelden en gaan helpen: “We vergrijzen met elkaar”. De jaarlijkse cursus is goed te doen.
Frits is geboren in 1956 in Enter en had één jongere broer. Vanaf zijn 12e jaar deed hij vakantiewerk bij ter Steege porseleinhandel en na de MAVO kreeg hij daar een vaste aanstelling. Frits ging mee naar de markten. Later kreeg Frits een vaste baan bij Meilink kistenfabriek in Borculo. Daar heeft hij bijna alle voorkomende werkzaamheden gedaan; van latten afkorten tot montage van wikkel- en vouwdozen.
Inmiddels leerde Frits Hannie kennen en in 1983 trouwden ze: “Ha, ha, dit jaar dus 40 jaar getrouwd!”; een feestje waard. Met haar kreeg hij twee kinderen, een dochter en een zoon. Zijn hobby’s waren: basketbal, wedstrijd stijldansen. Een geweldige ervaring was het Formatiedansen op muziek van en door Toots Thielemans. Frits is bij de  Noorddijkse touwtrekkers jarenlang penningmeester geweest. Hij heeft zelfs de open Europese Kampioenschappen in Italië meegemaakt. Omdat hij rug- en knieklachten had ontwikkeld, werd hij gedeeltelijk afgekeurd en moest hij zich omscholen. Het bedrijf zocht een nieuw computersysteem voor de orderverwerking, dus ging Frits een computercursus volgen op HBO niveau. Hij werd systeembeheerder bij Meilink.
Frits en Hannie wonen inmiddels al twintig jaar in een huis op Plan Noord, naar volle tevredenheid. Ze zijn opa en oma van twee kleinkinderen.