Hittemaatregelen voor 1e editie van Heimland

202

De weersverwachtingen voor het weekend waarin het nieuwe festival Heimland zijn première heeft zijn boven verwachting. De organisatie heeft daarom hittemaatregelen getroffen, zodat het zowel voor artiesten als bezoekers zo aangenaam mogelijk blijft.

In het laatste weekeinde van juli (27, 28 en 29 juli) verandert Diepenheim tijdens de eerste editie van Heimland in één groot podium voor theater/kunst/muziek/cultuur/natuur. Voor buitentheater in de breedste zin: van locatietheater, familievoorstellingen tot circus en dans. Alle 17 producties die in 2018 te zien zijn op Heimland zijn geheel of in elk geval gedeeltelijk gemaakt in Werkplaats Diepenheim. Dit veroorzaakt het unieke Heimland-gevoel: artiesten voelen zich thuis in Diepenheim.

Van de 17 producties vinden er zes voorstellingen binnen plaats. Op de andere 11 buitenlocaties zal extra water aanwezig zijn en worden er schaduwplekken gecreëerd. De organisatie verzoekt bezoekers om te zorgen voor hoofdbedekking, zich goed in te smeren en een flesje water mee te nemen.

Centraal deze dagen is het HeimlandHart, op het plein voor Herberg De Pol in Diepenheim; de plek om de dag te starten of om na te genieten na een voorstelling. Aldaar is ook een zwembadje aanwezig en teiltjes met water. Verder zijn daar volop hapjes en drankjes te verkrijgen.