Het oude raadhuis

231

Het voormalige raadhuis dat iedere Diepenheimer goed zal kennen is sinds begin dit jaar eigendom van Max en Birgitte Schimmelpenninck. De begane grond is al enige jaren in gebruik bij Artemez van Elise en Jeroen Oldemenger. Er is dit jaar hard gewerkt aan een plan om het raadhuis te restaureren en te verduurzamen. Het gebouw dateert uit 1881 en het achterste deel uit 1850. Raadzaal, burgemeesterskamer en secretarie (met kluis) zijn goed bewaard gebleven. Waar vroeger in de kelder de politiecel was, is nu een kleine kantine. De verdieping is nu niet in gebruik.

Vanaf half november wordt er gewerkt aan een bijna geheel nieuw dak, nieuwe ramen, isolatieglas, installaties enz. Doel is om van het gas af te gaan, een hoger kwaliteitsniveau te bereiken en om de verdieping om te vormen tot volwaardige kantoorruimtes.

Artemez zal tijdens de werkzaamheden gebruik maken van kantoorruimte in de Pol en keert in het voorjaar terug op de begane grond van het Raadhuis. Er is nog ruimte beschikbaar voor andere huurders.

Voor de Diepenheimer betekent het dat het Raadhuis behoorlijk opgefrist zal worden, er wat meer kleur te zien zal zijn en dat de klok de tijd weer zal aangeven.