Het Maatjesproject van Salut daar wordt iedereen blij van!

31

Het Maatjesproject is voor mensen die behoefte hebben aan gezelschap thuis of buitenshuis. Het biedt een luisterend oor of gezelschap bij een activiteit. Een maatje geeft afleiding en helpt om soms weer een stap buitenshuis te zetten.

Zo wil een meneer met dementie graag op een duo-fiets een tochtje maken in de natuur, waardoor zijn partner wordt ontlast. Wil een buitenlandse student graag samen lezen en wil een dame op leeftijd graag een bezoekje brengen aan haar favoriete kledingwinkel.  En een mevrouw die moeite heeft met lopen wil graag samen een gezellig kopje koffie drinken in het dorp. Zij voelt zich eenzaam sinds haar partner overleden is.

Wat doet een Maatje?
In al deze situaties levert een Maatje een positieve bijdrage tegen vereenzaming en wordt een eventuele mantelzorger ontlast. Een Maatje is een vrijwilliger die iedere week (of tweewekelijks) gemiddeld 2 uur een bezoek brengt aan de deelnemer. Het gaat er niet om wat je doet maar om het onderhouden van contact van mens tot mens. Door simpelweg een luisterend oor te bieden, interesse te tonen of wat samen te ondernemen. Je breng gezelligheid en zonneschijn in iemands leven.

Informatie
Vind jij het leuk om mensen blij te maken door wat extra aandacht, ondersteuning of afleiding te bieden? Of heb je zelf behoefte hebt aan contact of gezelligheid, meld je dan aan voor het Maatjesproject van Salut.

Maak een afspraak via de app 06-20 89 49 99 of stuur een mailtje naar info@salut-welzijn.nl of bel met Salut 0547 – 2600 53.