Herberg de Pol tijdens Schuttersweekend gesloten

22

Dubbelexpositie nog tot en met vrijdag te bezichtigen

Cultuurcentrum Herberg de Pol is zaterdag 28 en zondag 29 september gesloten in verband met de Schuttersfeesten in Diepenheim. De dubbelexpositie “Boereneenvoud” van Elisabeth en Marijke Heuff, in Herberg de Pol en in Het Ottenhuis, is nog tot en met aanstaande vrijdag te bezichtigen.

Moeder en dochter in dubbelexpositie
Elisabeth Kuylaars (1910-1994), geboren op Borneo (Indonesië), verhuisde naar Nederland waar ze met huisarts Han Heuff trouwde en in Neede woonde. Ze werkte aanvankelijk in de verpleging, maar haar grote passie was schilderen en boetseren, wat resulteerde in een omvangrijke collectie werken. Ze ontwikkelde een eigen techniek: stoer en onverzettelijk, met een geringere aandacht voor anatomie en perspectief. De inspiratie vond ze in de soberheid van het Achterhoekse platteland.

Tuinfotografe en dochter van Elisabeth, Marijke Heuff, was de eerste (professionele) tuinfotografe van Nederland. Ze werkte, net als haar moeder, eerst als verpleegkundige, maar kon vervolgens van fotograferen haar beroep maken. Haar foto’s van allerlei tuingenres zijn de afgelopen vijftig jaar in vele befaamde tuinboeken en –magazines gepubliceerd en haar complete oeuvre is in 2010 aangemerkt als Nationaal Erfgoed.

De schilderijen van Elisabeth en de foto’s van Marijke komen nu, 25 jaar na het overlijden van Elisabeth, in augustus en september samen in Diepenheim onder de naam “Boereneenvoud”. De exposities zijn tot en met vrijdag 27 september dagelijks tussen 9.00 en 18.00 uur gratis te bezoeken in Herberg de Pol en Het Ottenhuis er tegenover.