Henk Boswinkel Deeps Kampioen Biljarten

299

Alweer voor het 30-ste jaar is er in de periode rond kerst en oud en nieuw op de groene lakens van de Deepse café’s gespeeld om de fel begeerde titel biljartkampioen van Diepenheim.
Maar liefst 71 deelnemers, waaronder 8 dames begonnen aan de strijd. Na 2 rondes en de kwartfinale kon de balans worden opgemaakt wie er bij café De Mölnhöfte in de halve- en finale partijen mochten strijden om de titel.
Henk Wegereef en Arend de Boer van de Senioren Vereniging Diepenheim en Dick van Munster en Henk Boswinkel van de bv Mölnhöfte.
De 1e halve finale partij werd gespeeld tussen Henk Wegereef en Henk Boswinkel, laatstgenoemde bleek net als in de voorrondes in topvorm te verkeren en speelde zijn 32 carambols in 15 beurten bij elkaar, waar Henk Wegereef bleef steken op 13 van de 32 te maken carambols. De 2e halve ging tussen Dick van Munster en Arend de Boer, ook bij deze “seniorenspeler” begonnen de zenuwen mee te spelen, de ervaren toernooispeler Dick bleef kalm en speelde zijn 40 carambols in 17 beurten bij elkaar waar Arend slechts 12 van de te maken van 25 carambols bij elkaar speelde.
De troostfinale was een mooie partij, “de druk was er af” Arend de Boer wist deze te winnen in 20 beurten en werd hiermee 3e. Henk werd met zijn 84 jaar verdienstelijk 4e.
In de finale bleek Dick zijn zenuwen wat minder onder bedwang te hebben en kreeg het “niet aan’t lopen”, Henk speelde ook deze finale een partij zoals eigenlijk het gehele toernooi en maakte zijn 32 carambols in 22 beurten, ook hier een lichte spanning want zoveel beurten had hij nog niet eerder nodig gehad. Maar goed de bekers en het geweldige vleespakket verklaart de spanning en je een jaar lang Biljartkampioen van Diepenheim mogen noemen is een hele eer.
De organisatie kan terug kijken op een geslaagd toernooi en op naar editie 31.