Heimland met o.a. Tukkers spotten en Het Nut van Geld

46
Heimland Festival is verheugd om de terugkeer van zijn culturele viering aan te kondigen, die plaatsvindt van 21 tot en met 23 juni 2024. Dit jaar biedt het festival een divers programma met theater, kunst, muziek, filosofie en meer, allemaal ontworpen om denkers, dromers en doeners samen te brengen in het schilderachtige Diepenheim.
Tukkerspotten: Een duik in de Twentse cultuur
Een van de hoogtepunten van het festival is Tukkerspotten, gepresenteerd door de Nedersaksivist Martin ter Denge. Deze voorstelling biedt een unieke kans om de Twentse taal en cultuur te verkennen. Gedurende een uur reflecteert Ter Denge samen met zijn gasten en het publiek op de eigen taal en culturele identiteit van Twente. Met een mix van humor en kwetsbaarheid zorgt Tukkerspotten voor een vermakelijke en leerzame ervaring.
21 juni: Tukkerspotten met gast Paul Abels en André Manuel
22 juni: Tukkerspotten met gasten Johanna ter Steege en Nathalie Baartman

23 juni: Tukkerspotten met gasten Bert Eeftink en Theo Hakkert

Het Nut van Goed Goud Geld
Goed Goud Geld: Een kritische blik op rijkdom en ongelijkheid
Een ander niet te missen onderdeel van het festival is de voorstelling Goed Goud Geld. Deze productie richt zich op de thematiek van rijkdomsverdeling en economische ongelijkheid. Het biedt een diepgaande analyse van de huidige economische systemen en hun invloed op de samenleving. Bezoekers worden uitgenodigd om na te denken over de manier waarop geld en rijkdom worden verdeeld en welke maatschappelijke gevolgen dit met zich meebrengt. Goed Goud Geld belooft een inzichtelijke en inspirerende ervaring te zijn die aanzet tot reflectie en discussie.
Over Heimland Festival
Het Heimland Festival biedt een platform voor zowel gevestigde als opkomende artiesten, met een programma dat geschikt is voor alle leeftijden. Van interactieve talks en muzikale optredens tot creatieve workshops voor kinderen, er is voor ieder wat wils. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Diepenheim, die allemaal toegankelijk zijn voor mindervaliden.
Tickets zijn verkrijgbaar via heimland.nl en het is aan te raden om vooraf te reserveren vanwege de beperkte beschikbaarheid,
Voor meer informatie, het volledige programma en tickets, bezoek www.heimland.nl