Heerlijck Zicht

486

Aanstaande zomer eerste editie Heerlijck Zicht in kunststedeke Diepenheim

In navolging van het succesvolle evenement Heerlijck Licht in februari 2016 vindt in de zomer van 2017, van zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september, de eerste editie van Heerlijck Zicht plaats. Op deze fiets-/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 installaties en landschapskunstwerken te aanschouwen. Tijdens deze periode vinden verschillende culturele themaweekenden plaats.

Uit meer dan 100 aanmeldingen en 70 kunstenaars die de route hebben gefietst, waarna een plan werd ingediend, zijn 20 kunstenaars geselecteerd. Zij maken voor Heerlijk Zicht een landschapskunstwerk. Enkele deelnemende kunstenaars zijn; Ronald de Ceuster, Michael Hoedjes, Dirk Hakze, Rob Sweere en Leonie Muller. Daarnaast wordt ook ruimte gegeven aan nieuw talent in de beeldende kunst. Twee alumni van Artez, Hilde Onis en Roland Spitzer, presenteren tijdens de kunstroute beiden een eigen kunstwerk.

Vele duizenden wandelaars zijn geïnspireerd door wandelpionier Jacobus Craandijk (1834-1912). De organisatie van Heerlijck Zicht hoopt dit aantal te laten groeien door hun kunstroute grotendeels te laten overlappen met ‘route N˚5 – Diepenheim’. Deze route liep de dominee in 1874 van Markelo, langs Diepenheim naar Goor en beschreef hij in deel 1 van zijn boekenreeks ‘Wandelingen door Nederland met pen en potlood’.

In de periode van ‘Heerlijck Zicht’ vindt tijdens zes weekenden een additioneel programma plaats rondom een speciaal thema. De thema’s van 2017 zijn: tekenen en schilderen (zaterdag 1 juli t/m zondag 2 juli), een literair weekend (vrijdag 14 t/m zondag 16 juli), buitentheater (vrijdag 28 t/m zondag 30 juli), de sieraad biënnale (vrijdag 11 t/m zondag 20 augustus), open tuinen (vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus) en tot slot markten en fairs (vrijdag 1 t/m zondag 3 september).

De entreeprijzen zijn: € 2,- voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar € 1,-.
Het programmaboekje kost € 6,-.

De route is dagelijks af te leggen van zonsopgang tot zonsondergang.

De verkoop van entreebandjes + route en programmaboekjes vindt dagelijks plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de kernen van Diepenheim en Goor.

Kijk voor meer informatie op: www.deheerlijckheiddiepenheim.nl.