Hé scheidsie

61

Een mooie hobby. Dat is het. Alweer heel wat jaartjes ben ik op het voetbalveld te vinden als de fluitende agent. Om daar de boel in het gareel te houden. Is het nodig? Soms wel. De dynamiek van het spel is onvoorspelbaar en kan grillig zijn. Misschien daarom wel dat er een flink tekort is aan mensen die vrijwillig hun vrije tijd opofferen voor het plezier van anderen. En zonder vrijwilligers heeft een vereniging geen bestaansrecht.

Ooit begonnen als clubscheidsrechter, een aantal jaartjes KNVB-arbiter geweest en nu actief bij de lokale clubs in Markelo en Diepenheim. Zowel de senioren als de jeugd zijn dan overgeleverd aan de wijkagent zijn strenge beleid. Uiteraard met het doel om op een andere manier elkaar te leren kennen.

Voor mij is het een mix van sportief bezig zijn en je competenties effectief gebruiken. Of ik altijd zorg voor ieders tevredenheid, nee dat niet. Het is en blijft een spel van aanvoelen, leiden en optreden. Net als in mijn werk ben ik continu bezig met deze vaardigheden. Het is en blijft mensenwerk.

Zaterdagavond kom je elkaar dan weer tegen bij de plaatselijke disco en hoor je “Hé scheidsie! Slecht gefloten vandaag”.

Goed goan!

Jordy Scheggetman
Wijkagent