Harmonie

83

Corona en de Harmonie gaan slecht samen. Samen muziek maken en plezier hebben is moeilijk in een tijd dat mensen gevraagd wordt niet te dicht bij elkaar te komen. Hierdoor is het stil geworden in de straten van Diepenheim. Geen schuttersoptocht, niet Sinterklaas inhalen, geen serenades en geen najaarsconcert. Maar helemaal stil is het ook niet. Door de prachtige grote zaal van Pol, kan de Harmonie nog wel, op gepaste afstand, repeteren op de maandagavond. Het is nu even zonder drankje na afloop in de Herberg, maar we zijn al lang blij dat we als muziekvereniging nog iets kunnen doen.

Digitale optredens

Het is misschien minder zichtbaar, maar er gebeurt nog van alles bij de Harmonie. Er is een hele leuke Sinterklaasfilm gemaakt die te vinden is op het You Tube-kanaal van de Harmonie. En op dit moment wordt gewerkt aan een online kerstconcert vanuit de kerk.

Het nieuwe uniform

Het bestuur druk bezig met het nieuwe uniform. Het ontwerp is klaar en we zijn nu op zoek naar een producent. Dit laatste is in coronatijd best lastig en hierdoor lopen we vertraging op. We hoopten de nieuwe uniformen komende zomer al te kunnen tonen, maar waarschijnlijk gaan we dat niet halen.

Oud papier

Wat ook doorgaat is het oud papier ophalen. Het is geweldig dat vrijwilligers dit elke maand weer willen doen, zelfs nu het kopje koffie bij Irma’s even niet kan. We verzoeken alle

Diepenheimers dringend om geen plastic bij het oud papier te doen. De sorteerders zijn nog strenger geworden en als ze plastic vinden kunnen we een boete krijgen of een hele lading wordt zelfs afgekeurd. Ook melkkartonnen e.d. horen niet bij het oud papier!

Potgrondactie

Je bent gewend dat de Harmonie in januari langs de deur gaat om te vragen of je nog potgrond wilt kopen. Door corona komen we niet aan de deur. Toch gaat de potgrondactie gewoon door. Iedereen ontvangt in januari een folder waarin uitgelegd wordt hoe je dit jaar eenvoudig de potgrond kunt bestellen. Wij brengen de potgrond dan begin maart bij u aan huis. Makkelijker kan niet. Je hoeft de deur niet uit en je steunt hiermee de Harmonie.

Ga ook muziek maken

Er kan veel niet in coronatijd, maar muziek maken kan altijd. Wellicht een mooie aanleiding om ook (weer) eens een instrument op te pakken. Je kunt elk moment van het jaar instappen bij de Harmonie en we regelen altijd een instrument en zo nodig lessen op maat. Als je lid wordt van de Harmonie en dan les gaat nemen bij de muziekschool, ondersteunt de Harmonie dit financieel en de gemeente subsidieert voor jongeren lesplekken. Dat scheelt enorm in de kosten. Voor iets meer dan een tientje per maand ben je al lid van de Harmonie.

Momenteel hebben we ook een heel gezellig minirettegroepje. Deze aanstormende majorettes gaan de komende tijd hun ‘straatexamen’ afleggen, waardoor de Harmonie zich volgend jaar weer perfect kan presenteren op straat, mochten de coronamaatregelen dat toelaten uiteraard. Ben je 6 jaar of ouder? Kom dan ook bij de majorettegroep! Onze enthousiaste leidster Kim Ainsley heet jou graag welkom. De majorettes repeteren op vrijdagmiddag, vanaf 16.30 uur in De Pol.