Harmonie Diepenheim naar ‘Beleef Landleven’

169

Op 8-10 september jl. organiseerde het tijdschrift Landleven ‘Beleef Landleven’ in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, een evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. Harmonie Diepenheim was uitgenodigd om aan de zondag een muzikale invulling te geven. Thema van het event was ‘Tuinpad van mijn vader’. In een tweetal concerten o.l.v. dirigent Luuk Meinders werd hier door de Harmonie op ingesprongen door het lied Het Dorp van Wim Sonneveld te spelen. Bijzonder was dat voorzitter Siebrand Schreurs het liedje zong, wat op het idyllisch Zaanse Schans pleintje waar de Harmonie was opgesteld, lovende reacties uitlokte. De voltallige Harmonie was uitgenodigd waardoor ook het jeugdorkest, de slagwerkgroep en de majorettes elk een optreden mochten verzorgen.

Het korps marcheerde tweemaal over het parkachtige terrein wat tussen de authentieke Hollandse gebouwen en de witte tentjes van de Landleven fair voor een mooie sfeer zorgde.

De dag werd afgesloten met een ritje in de Oudhollandse draaimolen waarbij het ‘Bun zo blie dat Deep’n besteet’ natuurlijk niet mocht ontbreken.