Groep 8 OBS Stedeke heeft weer een geslaagde kampweek gehad!

123

Dinsdagochtend 31 mei vertrok groep 8 naar station Holten. Ze stonden weer te popelen! Na alle verhalen van afgelopen jaren mochten zij nu naar camping Kijkduin bij Den Haag.

Eenmaal aangekomen in Den Haag namen de leerlingen onder begeleiding van de leerkracht en kampouder de bus naar camping Kijkduin. De stemming zat er goed in, want de gehele wandeltocht van de bushalte naar de camping werd er luid en vrolijk gezongen.  Nadat het lunchpakket was opgegeten werden de tenten opgezet. Altijd een leuk moment om te zien! Kinderen die nog nooit een tent hebben opgezet en kinderen die het soms nog beter weten dan de juf zelf. Na een klein uurtje stonden de tenten en waren de luchtbedden opgepompt. De kampleiding kon beginnen aan de kooktent en de leerlingen konden lekker gaan genieten van de omgeving. Al snel werd er een zwembad ontdekt op de camping waarna wij ze de gehele middag niet meer weer hebben gezien.
Nadat de overheerlijke pasta van juf Ellen Barink was opgegeten stond er beachvolleybal op het programma. Een aantal kinderen waren niet meer te houden toen we zeiden dat we daarna ook de zee nog in gingen. Weer of geen weer, bijna iedereen kwam kletsnat terug op de camping. En nee, dit was niet van de regen!

Na een kletsnatte nacht op camping Kijkduin was het tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt gingen we met het openbaar vervoer naar Den Haag. Hier hebben we een workshop over influencers gehad bij Beeld en Geluid. Tegenwoordig zien we dit namelijk steeds meer. Jongeren die hun geld verdienen met Instagram YouTube of Tiktok. Nadat ze zelf in deze wereld waren gekropen en per groepje een influence filmpje hadden opgenomen gingen we lunchen voor het paleis Noordeinde. Hier startte de korte stadswandeling van juf Danique, want de energie was aardig op na zo’n korte nacht. Via het paleis Noordeinde, de Hofvijver, het Torentje en het Mauritshuis liepen we naar het Binnenhof. Vervolgens was het tijd om met de bus terug te gaan, zodat we nog naar het strand konden. Ook nu maakte de temperatuur en de wind niets uit. De leerlingen van groep 8 trotseerden de kou en gingen vrijwel allemaal kopje onder! ’s Avonds gingen er na een potje weerwolven al snel wat oogjes dicht en was het op tijd stil op camping Kijkduin.

Dag 3 en ja, eindelijk, de zon! We zijn de dag gestart met een heerlijk gebakken eitje. Vervolgens in Den Haag de gruwelijke verhalen uit de gevangenenpoort aangehoord door middel van een indrukwekkende rondleiding. Daarna hebben we het schilderij van Panorama Mesdag bekeken. Hierbij kregen ze een zoekopdracht! Miep en Yentl hebben het gezochte onderdeel als eerste gevonden!
Na al deze bezichtigingen was het dan ein-de-lijk tijd voor het shoppen. Eenmaal terug op de camping hebben we een heerlijke BBQ gehad. Tijdens het eten was het onderwerp vooral de bonte avond, want de voorbereidingen waren niet overal even goed getroffen. Echter is dit allemaal goed gekomen en was het nog lang onrustig op camping Kijkduin… De prijzen van de bonte avond waren namelijk goed in de smaak gevallen. En er werd een heus watergevecht gestart.

Vrijdagochtend was het tijd om alles weer op te ruimen. Dit was voor veel leerlingen een beste klus, want de tentbodem was in geen enkele tent meer te zien. Na een kleine 1,5 uur waren toch alle spullen opgeruimd en konden ze nog een laatste groet brengen aan het strand. Met een heerlijk gevulde buik konden ze weer met de trein naar Holten. Waar ze na 4 leuke, maar uitputtende dagen weer in de armen van hun ouders konden vliegen. Wederom was het groep 8 kamp een enorm succes!