Groene Pluim onthuld

69

Op 10 april is de Groene Pluim onthuld op de biologische boerderij Wessels Erve in Hengevelde. De Groene Pluim is een rondreizend kunstwerk dat steeds wordt doorgegeven aan iemand die volgens de huidige bezitter van de Groene Pluim een compliment verdient voor zijn of haar inzet voor biodiversiteit.

De Groene Pluim is het zusje van de Holtbar. Waar de Holtbar meer om duurzaamheid in de brede zin gaat, focust de Groene Pluim zich op biodiversiteit in de gemeente Hof van Twente. De Groene Loper Hof van Twente maakt onderdeel uit van Groene Lopers Overijssel. De Groene Pluim is gemaakt door Tonnie Blanken uit Hengevelde en Marianne Jonkhans uit Diepenheim in opdracht van de Groene Loper Hof van Twente. Het kunstwerk voorzien van een pluim kan door de ontvanger buiten in het landschap of in de tuin geplaatst worden. Het wit in de pluim vormt een uitdagend contrast met omgeving.

In de maand van de biodiversiteit van 22 april t/m 22 mei 2018 wordt de Groene Pluim op 10 mei voor het eerst uitgereikt door de makers, Tonnie Blanken en Marianne Jonkhans aan een bedrijf, maatschappelijk initiatief of een persoon in de gemeente Hof van Twente. De Groene Pluim wisselt bij voorkeur eens in de twee maanden van plek in de gemeente Hof van Twente.

Heb je tips waar -volgens jou- de Groene Pluim naar toe moet? Neem contact op met de werkgroep Groene Loper Hof van Twente. De Groene loper Hof van Twente zet zich in om samen meer aandacht te schenken aan groen en biodiversiteit in de Hof van Twente. Meer informatie vind je op: www.groeneloperhofvantwente.nl