Gratis zelftesten afhalen bij Coronaloket voor mensen met minimum inkomen

39

Het college en de gemeenteraad van Hof van Twente hebben deze week besloten dat de gemeente gratis zelftesten beschikbaar stelt voor inwoners met een kleine beurs. Vanaf vrijdag 17 december 2021 zijn deze verkrijgbaar bij het Coronaloket.
De Rijksoverheid adviseert om bij bepaalde situaties gebruik te maken van testen. Bijvoorbeeld voordat u op bezoek gaat. Het college en de raad vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, dus ook in de bestrijding van het coronavirus. Daarom kunnen mensen met een minimum inkomen vanaf morgen terecht bij het Coronaloket voor een gratis zelftest. Bij een positieve testuitslag is het overigens wel noodzakelijk om in quarantaine te gaan en een test bij de GGD te doen.
Het Coronaloket is opgericht om inwoners en professionals te ondersteunen. Medewerkers van Salut zijn werkzaam bij het Coronaloket. Zij luisteren, geven informatie, bieden hulp door inzet van vrijwilligers of verwijzen je door naar de juiste partij. Ook huisartsen, wijkzorg en andere professionals kunnen hun hulpvragen, ideeën en suggesties hier melden.
Hoe bereik je het Coronaloket?


Het Coronaloket is ondergebracht bij Salut. De contactgegevens zijn ook de gegevens van Salut:
– Telefoon:
– Whatsapp:
– e-mail:
– Of loop binnen aan de Grotestraat 86 in Goor.
Salut is te bereiken en geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur, ook tussen Kerst en Oud en Nieuw en in de eerste week van januari.
Bij Salut kunnen inwoners terecht met al hun vragen over wonen, welzijn en zorg, opvoeding, werk, vrije tijd, gezondheid, financiën, scholing en sport.