Gratis rijbewijs

58

Ja je leest het goed. Gratis. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is je aan te melden bij de politie. Kom je als aspirant in aanmerking, dan mag je op kosten van de politiekas (lees staat) het roze papiertje pogen te bemachtigen. Je moet er natuurlijk wel voor slagen, net als voor de rest van de opleiding. Want er zullen mogelijk enkele voorwaarden aan vastzitten. Dit extraatje duurt vooralsnog een jaar.

Daarnaast is er al sinds een paar maanden een aanbrengbonus. Stel, ik breng iemand aan als nieuwe collega en diegene weet zich ergens geplaatst te krijgen, dan zou ik daarvoor duizend euro ontvangen. Nu denk je vast, mooi deze lokkertjes. Die wijkagent praat zich slapend rijk.

Een ding is zeker. De opleiding is niet mals. Geen ‘walk in the park’. Geen ‘doen we effetjes’. Dus er is geen enkele garantie. Evenmin de garantie dat er hierdoor goede dienders worden geboren en getogen. Ik zou mezelf behoorlijk in de vingers snijden wanneer ik op basis van het winstoogmerk collega’s werf en mijzelf en daarmee jou tekort doe.

Geef mij maar een agent die op basis van moraliteit de strijd aangaat. Met of zonder rijbewijs.

 

Goed goan!

De Wijkagent