Gezocht: leden voor de stadsraad

65

Aanmelden Stadsraad Diepenheim – Deep’n veur Deep’n

Op maandag 9 oktober heeft de Werkgroep Stadsraad Diepenheim een terugkoppeling gegeven over de plannen om een stadsraad op te richten. Deze plannen zijn goed ontvangen. Enkele Diepenheimers hebben ter plekke aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in de raad. Daarom starten we direct met de aanmeldprocedure. We zoeken leden uit Diepenheim en Markvelde voor de raad zelf en de adviesgroep. Samen met de jeugdraad van OBS Stedeke gaan zij zich inzetten voor het algemeen belang van Diepenheim. 

Gezocht: leden voor de stadsraad

De stadsraad zoekt 5, 7 of 9 bestuursleden. Zij vertegenwoordigen geen thema (bijvoorbeeld onderwijs), specifieke doelgroep (bijvoorbeeld werkzoekenden) of een vereniging. Bestuursleden dienen het algemene belang van Diepenheim. Doel is het behouden en versterken van de leefbaarheid in Diepenheim. De belangrijkste vaardigheden van ‘raadsleden’ zijn netwerken en verbinden, zonder de inhoud over te nemen. Voorwaarde voor het bestuur is dat deze representatief is voor de Diepenheimse bevolking.

Gezocht: leden voor de adviesgroep

Wil je je inzetten voor de leefbaarheid in Diepenheim? En heb je verstand van bijvoorbeeld voorzieningen, ouderenzorg, financiën, projecten, het organiseren van evenementen of duurzaamheid? Dan is de adviesgroep van de stadsraad echt iets voor jou. De adviesgroep wordt gevormd door Diepenheimers die hun kwaliteiten op afroep willen inzetten. Dat kan zijn voor een project of een specialistische vraag.

1 januari 2018 starten

De nieuwe stadsraad gaat aan de slag op 1 januari 2018. Het meeste voorwerk heeft de werkgroep al gedaan: er is een visiedocument opgesteld, de statuten zijn in concept gereed, er is een startsubsidie aangevraagd en de communicatie is opgestart. De stadsraad kan dus direct aan de slag. Welke onderwerpen dat zijn en hoe ze worden opgepakt, is aan de nieuwe stadsraad zelf.

Vervolgbijeenkomst voor geïnteresseerden

In november zal een vervolgbijeenkomst worden georganiseerd voor alle Diepenheimers die hun interesse kenbaar hebben gemaakt. Aanmelden voor de stadsraad of de adviesgroep kan tot uiterlijk 31 oktober 2017 via het e-mailadres: stadsraaddiepenheim@gmail.com.

Meer info?

Wil je eerst nog wat extra informatie inwinnen? Dan kun je terecht bij de werkgroepleden: Arend Kranenberg, Arjan Meutstege, Gea Hassink, Gerda te Brinkhof, Jasper Kok, Jolien Nieuwenhave, Karin Vrielink, Maarten van der Kolk, Niels Haan, Sophie van Heiningen, Ton Floor of Wim Knoop.