Geslaagde intocht Sint

156

Sinterklaas werd afgelopen zondag door ruim 300 kinderen met hun ouders en grootouders ontvangen in Diepenheim. Op een koude, maar zonnige dag verzamelden de families op de parkeerplaats voor Bello’s bar bij het tijdelijke onderkomen van de Goedheiligman. Hij liet de toegestroomde menigte wel enige tijd wachten, want hij stond nog onder de douche.
Op de geplande kwart voor twee was er nog geen Sint te zien. Enkele zenuwachtige bestuursleden zochten de omgeving af, totdat Sinterklaas in badjas en badmuts met badeend bij Beltman uit huis kwam lopen. De toegesnelde kinderen begeleidden de Goedheiligman naar zijn caravan die door zijn pieten in de week ervoor was geplaatst. Daar kleedde de Sint zich om. Onder begeleiding van de Koninklijk Onderscheiden Harmonie begaf de gehele stoet zich naar Herberg de Pol. Met Sinterklaas voorop op een duofiets. Daar aangekomen werd de Sint welkom geheten door de heer Meulenkamp van gemeente Hof van Twente,waarna het hele gezelschap naar binnen toog voor een grandioos Sinterklaasfeest voor de jongste kinderen.
Saillant detail is wel dat er geruchten gaan dat de Sint zich oriënteert in Diepenheim. Doordat hij een tijdelijke woning heeft laten plaatsen door zijn pieten, lijkt het dat hij geïnteresseerd is in een permanente woning in het Twentse Stedeke. Dat natuurlijk in navolging op bekende Nederlanders als Henny Vrienten, Henk kamp en Wibi Soerjadi. Helaas heeft de Sint het verhaal ontkend noch bevestigd.