Geschiedenis Dokter C.A.J. Quant bij Hofstreek FM

110

Geschiedenis Dichtbij

De radio uitzending van november gaat over het leven van dokter Cornelis (Kees) A.J. Quant. Hij was huisarts te Diepenheim tussen 1929 en 1949.

Dr. Quant was een markante persoonlijkheid in het Stedeke met een Spartaanse levensstijl. Hij stond dag en nacht klaar voor zijn patiënten en sprong een keer in het water om een vrouw van verdrinking te redden.

Buiten zijn praktijk kon hij ook scherp zijn en hij hield niet van compromissen.

In 1933 was hij samen met zijn vrouw Daisy Quant de aanjager van de turnsport in Diepenheim. Zij waren mede-oprichters van DGV, de Diepenheimse Gymnastiekvereniging.

Behalve zijn werk als huisarts was hij ook wetenschapper en denker. Hij schreef meerdere publicaties, o.a. over de betekenis van jodium voor het leven.

Dr. Quant overleed in 1956, de Dr. C.A.J. Quantstraat is naar hem vernoemd.

Jannie Smale en Tonnie Vehof zijn vrijwilligers bij de historische vereniging Old Deep’n. Zij blikken samen met Sander Quee terug op deze legendarische en kleurrijke figuur.

De uitzending is op zaterdag 25 november a.s. om 13.00 uur en wordt herhaald op maandag 27 november om 13.00 uur; woensdag 29 november om 18.00 uur en vrijdag 1 december om 11.00 uur.