Gemeente subsidieert uitreiking Anne Frank Kranten op basisscholen

40

De afgelopen week werd, op diverse basisscholen in Hof van Twente, de Anne Frank Krant uitgereikt. Gemeente Hof van Twente subsidieert éénmalig deze krant voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8. De Anne Frank Stichting geeft al 44 jaar de Anne Frank Krant uit. Het basispakket bestaat uit een krant voor elke leerling en een docentenhandleiding. Daarnaast zit in het basispakket een extra ‘Vijf tegen onrecht”, waarbij leerlingen gaan onderzoeken welke idealen vijf strijders tegen onrecht hadden.
Wethouder Hannie Rohaan zegt: “Met behulp van deze krant leren de leerlingen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog; veel kinderen zijn daarvan niet of beperkt op de hoogte. Maar ook leren zij over goed burgerschap, over dromen en idealen en hoe zij zelf van betekenis kunnen zijn voor anderen. In deze tijd gaan onverdraagzaamheid en polarisatie een steeds grotere rol spelen. Door de inhoud van deze krant goed te bespreken met de leerlingen willen we bijdragen aan het voorkomen daarvan.

De Anne Frank Krant 2023 staat dit jaar in teken van dromen, idealen en hoop. Anne Frank droomde over beroemd schrijverschap en schreef in haar dagboek dat ze in de wereld voor de mensen wilde werken en van betekenis wilde zijn voor anderen.

Wethouder Rohaan zegt: “Ik ben blij dat ook de leerlingen in Hof van Twente deze krant uitgereikt krijgen. Juist in deze tijd van een oorlog op Europees grondgebied is het van grote waarde om kinderen te leren over de normen en waarden in onze samenleving.