Ge)Heimlandje op het Schuttersfeest.

120

Zondagmiddag zal werkplaatsdiepenheim na een zware Corona lockdown periode, haar festivalpoortjes openen op het terrein van de Schutterij. Werkplaatsdiepenheim? Wat is dat? Werkplaatsdiepenheim is om te beginnen het gebouw tussen Herberg de Pol en het Drawingcentrum. Het is het vroegere Cult/Volksheiltje, waar ook het discokeldertje zat. In dat gebouw kunnen sinds 2014 kunstenaars, artiesten en andere creatievelingen werken en verblijven tijdens de “maak” periode. En het resultaat van deze “maak ”periode is toegankelijk voor publiek. Dit werd o.a. op het jaarlijkse Heimland festival voor het voetlicht gebracht.

Sinds afgelopen januari is een stevige reanimatie ingezet om de poorten verder open te zetten voor makers. Aanstaande zondag willen de kartrekkers van werkplaatsdiepenheim onder de noemer van Heimlandje de festivalpoortjes wagenwijd openzetten voor iedereen. Deze co-creatie met de Schutterij is al een mooi voorbeeld van wie werkplaatsdiepenheim wil zijn namelijk open, transparant, toegankelijk voor iedereen, interactief en uitdagend met projecten die ontwikkelen en prikkelen. Op Heimlandje kan a.s. zondag al mondjesmaat geproefd worden van een beoogde Heimland editie in 2024.

Waar kan ik Heimlandje vinden op het feestterrein? De borden, paaltjes, poortjes en entree acts wijzen de weg. Wat kan ik verwachten? Kinderen kunnen lekker los in hun eigen GeHeimlandje met o.a. zingende zeemeerminnen. Podia liefhebbers kunnen knallen op een programma in een Yurt met o.a. André Manuel en Dancing Dollekamp vrienden. Innovatieve creatievelingen kunnen virtueel de natuur en het bodemleven ervaren. Muziekfanaten kunnen genieten van clips die in werkplaatsdiepenheim zijn gemaakt met inmiddels doorgebroken muzikanten. En Ons Genoegen gaat via audio de hoogte in met verhalen die tot gesprekstof kunnen leiden.  Hoe laat? Voorstellingen vanaf 14:00 – 17:00 uur. Overige belevingen vanaf 14:00 -18:00 uur doorlopend

Tenslotte zijn de  organisatoren nieuwsgierig naar jouw feedback op Heimlandje dit kun je terplekke (o.a. via een QR-code) met hen delen. (Ge )Heimlandje heeft zin om je zondag te zien!