Gedichtenbundel Mijmeringen l

539

Benno de Graaf heeft sinds hij hier is komen wonen, nu alweer 2,5 jaar geleden, veel gedichten geschreven. Of de omgeving hem inspireert of de rust, dat is de vraag. Iets met taal heeft hij altijd al gehad. Op de middelbare school werd hij al geprikkeld door de posters met prachtige afbeeldingen en gedichten die zijn leraar Nederlands in het lokaal had hangen. Voor een eindwerkstuk tekenen en kunstgeschiedenis maakte hij zelf een gedichtenposter. Het lezen van boeken en gedichten is een hobby van hem, dus door taal gedreven is hij zeker. Bij de afsluiting van Kunstmoment 2018 droeg hij onlangs twee gedichten voor in Herberg de Pol.
Bij het kunstevenement Heerlijck Zicht werd hij maatje van een kunstenares die een prachtige beeldengroep omringd door witte bloemen aan de Nijenhuizerlaan plaatste. Dit inspireerde hem tot het schrijven van het gedicht “Beeld – de witte vrouwen”. In overleg werd dit gedicht gedrukt op doek en aan een boom bij het beeld geplaatst. Sindsdien is hij verder gegaan met schrijven.


Het heeft geresulteerd in een eerste bundel; “Mijmeringen deel 1”. Een met de hand ingebonden bundeltje met 30 gedichten. Ze zijn veelal geschreven in Diepenheim. De gedichten gaan over het alledaagse, een ervaring, een ontmoeting of een herinnering.
Benno wil graag laagdrempelig gedichten schrijven. Het zijn geen makkelijke versjes, maar de lezer hoeft ook een regel niet vijf keer te lezen om de boodschap te ontdekken. Hij vindt het fijn om de gedichten te kunnen delen en hoopt dat de lezer er een boodschap uit kan halen. Het zou mooi zijn wanneer een gedicht iemand kan raken. De eerste druk is na de boekpresentatie in de tuin in september 2018 uitverkocht. Momenteel wordt de 2e druk gerealiseerd. De bundel is te koop voor €10,-.
Interesse; mail naar gedichtengraaf@gmail.com
Kijk ook eens op Facebook; Benno de Graaf – gedichten
Of Instagram; Gedichtengraaf – Benno de Graaf – gedichten