Galerie Àlafran bestaat 10 jaar!

85

Op 12 september 2009 is Galerie Àlafran officieel geopend.
Deze 10 jaar zijn voorbij gevlogen. Wij hebben genoten van bijzondere exposities met een grote diversiteit. Genoten van de contacten met onze kunstenaars. Tevens genoten van onze bezoekers, mooie gesprekken en belevingen over en met de kunst.
Wij willen iedereen die betrokken was de afgelopen 10 jaar hartelijk danken.
Tijdens het Kunstmoment Diepenheim 2019 willen wij hier graag aandacht aan besteden en wel op zondagmiddag 20 oktober. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Op vrijdag 18 oktober om 15.00 uur zal Maarten Versteeg van Brech Sieraden een lezing houden in onze galerie.

Brech Sieraden: Hoe ambacht en technologie samenkomen.
Als industrieel ontwerpers sieraden gaan ontwerpen, leidt dat tot interessante ideeën. Wat te denken van sieraden met verborgen teksten, ringen gemaakt uit metaalpoeder of parels die kunnen draaien? In deze lezing neemt Maarten Versteeg, industrieel ontwerper en één van de bedenkers van de Brech-collectie, u mee langs nieuwe productietechnieken, innovatieve materialen en verrassende ontwerpmethoden.

Vanaf 1 oktober t/m eind november houden wij een overzichtstentoonstelling met huidige en nieuwe kunstenaars. Eén daarvan is Luitgard Schultz.

Luitgard maakt verschillende kunstwerken: lichtobjecten, 2-dimensionaal en installaties met verschillende materialen en technieken.
“Worden en vergaan is het onderliggende verhaal van mijn werk. De natuur toont mij de broosheid, teerheid en kracht van ontstaan en vergaan, het raakvlak van er-zijn en haast niet meer zijn. Vormen van transformatie, zoals de cocon, het ei, de ontbinding en erosie inspireren mij. De poëzie van deze tussenruimtes vind ik fascinerend.”