Ga mee op reis met de Bibliotheek!

79

Deze zomer kunnen gezinnen op reis met de Bibliotheek door mee te doen aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek wordt lezen extra leuk!

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De Bibliotheken Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal bieden dit online programma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen zij het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen de gezinnen opdrachten en proberen ze de schat te vinden. Ze lezen verhalen en spelen samen zomerse (taal-)spellen. De 18 opdrachten stimuleren op speelse wijze de taal- en leesomgeving. Daarnaast is er voor ieder land een speciaal boek geschreven.

Met de digitale schattenjacht maken de gezinnen kans op leuke prijsjes. De gratis materialen zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek.