Finale 13e Driehoekstoernooi judotoernooi ‘t Höfke Oranjelaan Neede

41

Zondag 3 januari staat de sportzaal aan de Oranjelaan te Neede in het teken van de judosport, hier wordt voor de 13e keer de finale van het Driehoekstoernooi gehouden door judovereniging ‘t Höfke Neede/Diepenheim
Het eerste en tweede deel werden ook gehouden in de sportzaal aan de Oranjelaan te Neede, normaal wordt dit toernooi gehouden in drie verschillende plaatsen en locaties, maar door omstandigheden moest er worden uitgeweken naar deze locatie voor alle drie delen. De resultaten van de judoka’s worden bij deze 3 toernooien bij elkaar opgeteld en zo ontstaat er een uiteindelijke winnaar in elke poule. Bij het eerste en tweede deel is er een medaille voor de 1e, 2e en 3e plaats, maar bij de finale is er een beker voor elke deelnemer.
Het toernooi begint om 10.00 uur en wordt afgewerkt in drie tijdsblokken van ongeveer anderhalf uur, het 2e blok begint om ongeveer 11.30 uur en het laatste blok ongeveer 13.00 uur. Na elk blok volgt de prijsuitreiking.

Aan dit evenement doen 65 judoka’s mee, afkomstig van verenigingen uit Glanerbrug met jc Budokai: Enschede met jv De Wester, jc ‘t Heelal, jc De Budoka en jv Stadsveld, Deurningen met jv Chikara: Zandpol met jc Uki-Waza: Schoonebeek met jc Kodokan en Ruinen met jc Jigoro Kano en natuurlijk judoka’s van de organiserende vereniging JV ‘t Höfke Neede/Diepenheim. Er wordt gestreden op 2 matten in 3 tijdsblokken van ongeveer anderhalf uur. De judoka’s zijn ingedeeld in poules van max. 6 deelnemers waarbij iedereen 1 maal tegen elkaar de strijd aangaat. De wedstrijdduur is voor de jeugd 2 minuten en voor de junioren 3 minuten. Armklemmen en verwurgingen zijn niet toegestaan. De judoka’s weten inmiddels na de tweede ronde hoe de puntenstand is, het is voor sommige judoka’s erop of eronder om de podiumplaats te behouden, voor andere judoka’s is het zaak om nog eens extra hun best te doen om alsnog een podiumplaats te veroveren en een iets grotere beker.