Fijne feestdagen met RTV Oost én de televisiepremière van ‘Zo doo wiejleu dat’

157

Je zit goed bij RTV Oost tijdens de feestdagen. Geniet van bijzondere programma’s zoals de Kerstnachtdienst in de streektaal, Kroamschudd’n in Mariaparochie, mooie theaterspektakels en documentaires, persoonlijke verhalen, cabaret en een eindejaarsquiz. Het nieuwe jaar begint met de televisiepremière van de succesvolle bioscoopfilm ‘Zo doo wiejleu dat, een eeuw Twente op film’. Een prachtige film van Johanna ter Steege en Erik Willems. Het worden fijne feestdagen bij RTV Oost!

 Kerst bij RTV Oost

Op kerstavond komt de kerstnachtdienst in de streektaal vanuit de Sint Vituskerk in Dedemsvaart. Ook kun je die avond kijken naar de kerstklassieker van Herman Finkers, Kroamschudd’n in Mariaparochie. Eerste en tweede kerstdag staan in het teken van The Christmas Night, een prachtige vertelling over Scrooge, Diner veur ene en een speciale kerstuitzending van SPUNCK. Op Radio Oost kun je eerste en tweede kerstdag luisteren naar Kerst bij Oost met op eerste kerstdag de kersttoespraak van de koning.

Kijk voor de complete kerstdagengids op rtvoost.nl/fijnefeestdagen.

 Het jaar uit met RTV Oost

Vanaf 27 december tellen we op Radio Oost af naar het nieuwe jaar met ‘In 100 uur het jaar uit’. Op radio, televisie en online kun je vanaf dan elke dag leuke prijzen winnen met de Eindejaarsquiz. De mannen van De Oosttribune maken er ook dit jaar weer een gezellige chaos van met hun Oliebollen Express. Mooie documentaires zijn er ook zoals 50 jaar Boerenbands: Nog Eene Dan, Ten Times a Million, De Jongen van Menum en Elout Hol. We blikken terug op bijzondere sportprestaties in de Special Olympics afterparty en op bijzondere podiumprestaties in SPUNCK wat een jaar!

Kijk voor de complete feestdagengids op rtvoost.nl/fijnefeestdagen.

 Lachen, gieren, brullen

Natuurlijk valt er aan het eind van het jaar veel te lachen bij RTV Oost. Op vrijdag 30 december gaat mopperpot Helligen Hendrik weer lekker te keer in zijn voorstelling Wen d’r mar an! waarin hij de coronacrisis eens flink analyseert en tot op het bot fileert. Hij neemt geen blad voor de mond, laat staan een mondkapje. Op oudejaarsavond kun je kijken naar de Twentse Eindejaarsconference 2022 met André Manuel, Bert Eeftink, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman en Jan Riesewijk.

Kijk voor alle uitzendtijden op rtvoost.nl/fijnefeestdagen.

 Een spetterend begin van 2023

Kijk lekker vanaf je warme bank naar de Nieuwjaarsduik op 1 januari. De Commissaris van de Koning, Andries Heidema, neemt je een dag mee de provincie in en laat je zien hoe zijn werkdag eruit ziet. Op Radio Oost kun je luisteren naar de nieuwjaarshow van Dorothy Oosting en Wim Meijer.

Kijk voor de complete gids op rtvoost.nl/fijnefeestdagen.

 Televisiepremière ‘Zo doo wiejleu dat’
Op nieuwjaarsdag zie je op TV Oost de televisiepremière van de succesvolle bioscoopfilm ‘Zo doo wiejleu dat’. Een film van Erik Willems en Johanna ter Steege. Johanna ter Steege neemt je met haar prachtige commentaar mee door de tijd. ‘Zo doo wiejleu dat’ is een feest der herkenning. Niet alleen voor Tukkers, maar voor iedereen.
Een volle eeuw Twentse geschiedenis met beelden over de opkomst en ondergang van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de aanleg van het Twentekanaal en de A1, de vuurwerkramp en het landskampioenschap van FC Twente. Maar ook het alledaagse leven komt aan bod. Lachende boerinnen die wegduiken voor de camera, wasvrouwen op de bleek, een uitje naar attractiepark de Waarbeek, tradities zoals het vlöggeln, de Italiaanse en Turkse gastarbeiders en het oudste bewegende beeld uit Twente tot nu toe, de begrafenis van textielbaron Gerrit Jan van Heek in 1915.
TV Oost: zondag 1 januari, 15.00, 19.00 en 22.00 uur.