Expositie HofPower: de mooiste Warmetruienontwerpen 2023!

44

In de centrale hal van het gemeentehuis hangt een expositie van alle Warmetruien ontwerpen. De ontwerpen zijn vanaf de buitenkant van het gemeentehuis te bewonderen.
Elk jaar gaan de basisschoolleerlingen in de Hof van Twente op initiatief van Hofpower energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Op 10 februari is het Warmetruiendag 2023!
Een warme trui is goed voor milieu en portemonnee
Dit jaar was de 8e editie van de warmetruienwedstrijd. Het idee erachter is dat we eerst een trui aan doen voordat we de verwarming hoger zetten. Een graad op de verwarming scheelt al gauw 5% op de energierekening. Goed voor het milieu én de portemonnee dus als je eerst een lekkere warme trui aan trekt. Dan is het natuurlijk het leukst om weg te kruipen in een trui die je zelf hebt ontworpen!

Warmetruienwedstrijd
Daarom organiseert HofPower, het gemeentelijk schoolprogramma over duurzaamheid en techniek, al jaren de warmetruienontwerpwedstrijd. Kinderen maken een tekening over het thema warmte/koude. De jury heeft vervolgens de pittige taak om uit die tekeningen de mooiste tekening te kiezen die ook goed af te drukken is op een trui. Dit jaar zijn er door de groepen 3 t/m 6 in totaal 460 tekeningen ingeleverd. De jury had dus een flinke klus!
10 februari a.s. geven de basisschoolleerlingen in de Hof van Twente het goede voorbeeld.

Prijsuitreiking 9 februari
De uitreiking van de truien aan de winnaars is op 9 februari om 13:30 uur op de locatie van de winnende school. Wethouder Hannie Rohaan zal de uitreiking doen. De kinderen kunnen de komende weken hun trui flink vaak aan doen!

HofPower
HofPower is het gemeentelijk schoolprogramma (sinds 2015) over duurzaamheid & techniek voor de basisscholen en 2 middelbare scholen in Hof van Twente. De thema’s zijn divers. Met de middelbare scholen wordt maatwerk afgesproken. Met de basisscholen wordt gewerkt met een soort menukaart van diverse thema’s voor alle groepen.