Expositie Groene Helden ‘Op de ruiten’ bij Bibliotheken in de Hof

62

Tot medio oktober staan de ramen van de bibliotheken in Delden, Diepenheim, Goor, Markelo én Kulturhus de Marke in Hengevelde in het teken van inspirerende ‘Groene Helden van de Hof’.
Vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een groene en fijne leefomgeving in de Hof. Vandaag is deze aansprekende gratis toegankelijke foto-expositie officieel geopend door wethouder Hannie Rohaan bij de bibliotheek in Herberg de Pol in Diepenheim. Groene held Titia
Frankot hielp haar daarbij en interviewer Ingrid Bargeman voerde het openingswoord.

De Groene Helden van De Hof
In Hof van Twente zijn er veel initiatieven waar verschillende Groene Helden achter schuilgaan. Inspirerende vrijwilligers, die zich uitermate toegewijd inzetten voor het vergroenen van Hof van Twente en van alles kunnen vertellen over hoe leuk en gemakkelijk groen doen kan zijn. Deze mensen zijn geïnterviewd en op aansprekende wijze in beeld gebracht door fotograaf Kees Muizelaar. De gratis expositie is te bezoeken op eigen gelegenheid bij de diverse locaties op een tijd dat het de bezoeker uitkomt. De volledige interviews staan online en zijn te vinden via een qr-code bij de portretten.

In de (Regge)tuin is iedereen gelijk
Zo zegt Titia Frankot (39), vrijwilliger bij de Reggetuin in Goor, dat ze geniet van het groen bezig zijn en het heel gezellig vindt in de Reggetuin: “De vrijwilligers en moestuinders zijn van alle leeftijden. Zo is er een vriendengroep, gezinnen met jonge kinderen, mensen met een ‘rugzakje’ zoals ikzelf, een man van tachtig jaar. Heel verschillend, maar iedereen denkt hetzelfde over tuinieren. En in de tuin is iedereen gelijk.”

Maand van het Groen Doen!
Deze expositie is onderdeel van de ‘Maand van het Groen Doen!’ in september. Tijdens deze maand zijn er verschillende leuke én inspirerende groene activiteiten te ondernemen. Denk aan: deze foto-expositie, een groene fietsroute (19 september), een dag van het groen met workshops en activiteiten (29 september) en op zaterdag 30 september zelfs een culturele ‘Dichter bij de Natuur’-dag met gedichten en muziek van bekende namen als o.a. Ramsey Nasr, Johanneke ter Stege, Wouter Munsterman, Melanie Brilman én voorleessessies door kinderboekenschrijfster Tosca Menten (o.a. Dummie de Mummie). Ook zijn er groene films voor groot en klein te zien in De Reggehof. Iedereen uit Hof van Twente is van harte welkom.

Hof nog Groener
De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee de bibliotheek samen met de gemeente Hof van Twente, De Groene Loper, De Reggetuin, Hofvogels, Stichting Machtig Mooi Markelo Zoemt, Filmhuis Alleman en vele andere vrijwilligers wil laten zien hoe gezellig, gewoon en gemakkelijk groen doen kan zijn. Echt iedereen kan het! Alle info over de maand en de activiteiten is te vinden op www.hofnoggroener.nu.